3FM nieuws

Zo volg je de Zwarte Cross 2022 op 3FM

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo volg je de Zwarte Cross 2022 op 3FM

Na twee jaar stilte is het eindelijk weer zover: Zwarte Cross! En natuurlijk is 3FM van de partij in Lichtenvoorde. Dit jaar is een bijzondere editie want na twee jaar pauze zwaait festivaldirecteur, grote leider en ZC-icoon Tante Rikie toch echt af.

De Zwarte Cross is ooit ontstaan als race-evenement voor auto's en motoren waarbij er ook muziek was. Destijds stond Tante Rikie in de friettent om de coureurs te voorzien van een welverdiend frietje.

Inmiddels is het festival wat betreft bezoekersaantallen uitgegroeid tot het grootste festival van Nederland. Zo kwamen er in 2017 ongeveer 220 duizend bezoekers op af. Ook trekt het festival grote (inter)nationale acts aan zoals De Jeugd Van Tegenwoordig, Kraantje Pappie en The Black Eyed Peas. En ook dit jaar is het vier dagen feest in de Achterhoek.

Hoe volg je het via 3FM?

Online nemen we je mee via alle kanalen zoals Instagram, Facebook en TikTok. Maar ook on air ga jij mee richting Lichtenvoorde met 3FM-dj Herman Hofman die bijdrages levert vanaf het festival. Vrijdag, zaterdag en zondag laat hij je alle ins en outs van het festival zien en horen. HARD GOAN!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zwarte Cross 2022

Dit jaar staan er dus grote namen op het podium waaronder De Jeugd Van Tegenwoordig, Snelle, Dropkick Murphy's, Antoon, Thijs Boontjes, Suzan & Freek, Krezip en Kensington. Je checkt het hele blokkenschema hier.

Naast alle muziek kun je genieten van theater, cabaret en natuurlijk de cross zelf.

Ster advertentie
Ster advertentie