3FM nieuws

Post Festival Depression: het bestaat!

  1. Nieuwschevron right
  2. Post Festival Depression: het bestaat!

Begin je meteen keihard te huilen bij het zien van bovenstaande foto? Grote kans dat je dan lijdt aan Post Festival Depression. Yep, that's a thing.

Een festival is de plek waar zo'n beetje alle mooie dingen van het leven samenkomen: vrienden, bands, dansjes, drank, smerige hygiënische voorzieningen... De hemel op aarde. Helaas duurt zo'n feestje gemiddeld niet langer dan een weekend en zit je de dag erna gewoon weer achter je bureau. En hoe vaak je dat ook al hebt meegemaakt, het blijft kut.

Gelukkig sta je niet alleen in je lijden: bijna iedereen heeft er last van! Maak kennis met de Post Festival Depression.

De wat?

De Post Festival Depression kreeg in 2011 een eigen definitie op Urban Dictionary. En alles wat op Urban Dictionary staat, is natuurlijk waar.

Het gevoel van een Post Festival Depression is te vergelijken met een verschrikkelijke kater. Het festival wordt opgeruimd en ingepakt en de plek waar je net de mooiste tijd van je leven hebt gehad bestaat opeens niet meer. Foetsie, weg. Dat realisatiemoment is na één festival al heftig maar aan het eind van de zomer al helemaal: de festivalgekte is nu écht voorbij. Wat moet je nu?!

Heb jij het ook?

Dit zijn een aantal symptomen van Post Festival Depression. Kun je er meer dan drie aanvinken? Dan hoor je bij de poor bastards die PFD hebben!

1. Je bent een melancholisch wrak
Per dag word je door willekeurige dingen minstens tien keer herinnerd aan de hoogtepunten van het afgelopen festivalseizoen en vertelt aan iedereen die het maar horen wil (lees: niemand) voor de zoveelste keer die ene hilarische festivalanekdote.
2. Na 700 plays ken je de aftermovie beter dan het montageteam dat 'm gemaakt heeft
Ook alle social posts, foto's en festivalreports heb je al tig keer bekeken. En gedeeld. En verzameld op een klein altaartje in de hoek van je kamer.
3. Een normaal doucheritme kost je buitengewoon veel moeite
Stiekem mis je gewoon de modder tot aan je middel, de verdwaalde confetti achter je oren en je doorweekte haren na weer een bierdouche.
4. Je weigert 'gewoon' te eten
Want niets is zo lekker dan die ene quinoa-krekel-hotdog-burger bij foodtruck #968.
5. Je blijft ontkennen dat je weer thuis bent
Na drie weken zitten je schoenen nog steeds onder de festivalmodder en heb je het polsbandje nog steeds om. Want je polsbandje ruikt nog steeds een beetje naar het festival, vind jij (en stinkt heel erg, volgens de rest van de wereld).

Fix het

Het verwerken van Post Festival Depression is als het brouwen van een goed biertje: het heeft tijd nodig. Onze tip: ga je Post Festival Depression te lijf met het brouwen van jouw perfecte 3FM Festival Top 999 stemlijst. Daarmee maak je namelijk kans op kaarten voor 5 festivals in 1 keer: Paaspop, Pinkpop, Best Kept Secret, Lowlands en ADE! Laat 2020 maar komen...

Ster advertentie
Ster advertentie