3FM nieuws

'Let It Happen' van Tame Impala is Song van het Jaar 2015

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Let It Happen' van Tame Impala is Song van het Jaar 2015

'With a landslide!'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ladies and gentlemen, we've got 'm. De Song van het Jaar 2015 is 'Let It Happen' van Tame Impala. En terecht natuurlijk. Zoals sommige luisteraars al aangaven in hun motivatie moet je niet raar opkijken als de track van de Australiërs binnen afzienbare tijd de Top 3 van de Top2000 binnenzeilt. Omdat het nummer een instant eeuwigheidswaarde heeft, daarom.

Rode draad

Met name de albumversie van bijna acht minuten is een muzikale reis waar je elke keer van achterover slaat. En dat was ook precies de bedoeling van de vijfkoppige psychedelische rockband. 'Let it Happen' fungeert als het voorportaal op hun album Currents, waar persoonlijke vooruitgang de rode draad vormt.

Frontman Kevin Parker zei het als volgt tegen NME: "'Let It Happen' is als hoofdstuk één, het is de eerste track op het album maar het is ook de eerste stap in het volgende verhaal na ons album Lonerism. Op een gegeven moment realiseer je dat er zoveel krachten om je heen zijn dat het alleen maar energie kost om die krachten buiten te sluiten. Op Currents is 'overgang' een groot thema, een overgang van het zelf als persoon. Je overgeven aan de krachten die je toch niet onder controle krijgt, ook al lijkt alles in je leven verkeerd te gaan. 'Let It Happen' gaat over iemand die zichzelf vindt in de chaos van deze wereld."

(Kevin Parker van Tame Impala op Lowlands 2015, foto: Ben Houdijk)

Om door een ringetje te halen

De track stak met kop en schouders boven de andere liedjes van 2015 uit, iets wat onder andere Roosmarijn ("Ik heb thuis mijn eigen Tame Impala-altaar") en Saskia al voorspelden bij hun Songs van het Jaar.

Toch is de door jullie bij elkaar gestemde Top 10 van Song van het Jaar om door een ringetje te halen, die wat ons betreft het muzikale jaar prima weergeeft met een mooie mix van pop, rock, dance, hiphop/R&B en van eigen bodem. Bedankt voor het stemmen, het luisteren en bekijk hieronder op je gemak de Top 10.

En als je dan toch bezig bent, kun je net zo goed de Top 100 van 2015 luisteren op Spotify:

Ster advertentie
Ster advertentie