3FM nieuws

Fall Out Boy gaat terug naar de zeroes met nieuwe 3FM Megahit 'Love From The Other Side'

foto: Instagram Fall Out Boyfoto: Instagram Fall Out Boy
  1. Nieuwschevron right
  2. Fall Out Boy gaat terug naar de zeroes met nieuwe 3FM Megahit 'Love From The Other Side'

Het is tijd om je zwarte eyeliner en brede riem met studs weer uit de kast te halen, want Fall Out Boy is teruggekeerd naar hun roots. Met 'Love From The Other Side' teased de band hun nieuwe album en bewijzen ze nog even sterk te zijn als op From Under The Cork Tree (2005). En daarmee pakken ze meteen de 3FM Megahit van aankomende week.

Nieuwe muziek

Na bijna vijf jaar heeft het Amerikaanse viertal besloten om nieuwe muziek uit te brengen. Waar ze de afgelopen albums vooral succesvol werden met het opzoeken van de alternatieve rock-randjes, stappen ze nu volledig terug in hun originele pop-punk stijl.

De nostalgie druipt eraf, tussen het intense gitaarspel en zanger Patrick Stumps torenhoge harmonieën maakt het viertal een echte hit. Als jij na al deze jaren graag een moderne versie van Take This To Your Grave of From Under The Cork Tree wilt horen, dan is deze nieuwe track echt iets voor jou! Check hieronder de muziek video voor de nieuwe track.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gitarist

Wat je misschien is opgevallen na het kijken van de video hierboven, is dat gitarist Joe Trohman niet in beeld te zien is. Dit heeft een iets minder leuke reden, aangezien hij bij de release van de track heeft gedeeld dat hij de komende tijd weg zal stappen van de band. Dit heeft als reden dat zijn mentale gezondheid eerst goed moet zitten. Wel laat hij weten dat hij op het album te horen zal zijn, maar dat het touren en toekomstige gitaarwerk bij de band door iemand anders zal worden gedaan.

Maar niet (te) getreurd! Joe laat weten dat hij met honderd procent zekerheid terug zal keren. Check hieronder het volledige bericht dat hij voor de fans heeft achtergelaten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Promotie

De band heeft ter promotie van de nieuwe muziek besloten om een grootschalige actie op te zetten, waarbij ze een dertiental schelpen opsturen naar al je andere favoriete bands. Bring Me The Horizon-frontman Oli Sykes was een van de eerste om het op zijn social media te delen, maar fans ontvingen ook een brief met een korte tease naar nieuwe muziek. Hierop stond ook een link naar een website, maar deze blijft tot dusver nog even cryptisch.

Uiteindelijk hebben ze, tegelijk met de release van 'Love From The Other Side', bekend gemaakt dat iedereen om 24 maart een heel nieuw album kan verwachten! So Much (For) Stardust wordt een echt "guitar-heavy" album volgens gitarist Joe Trohman. Dus alle (oude) Fall Out Boy-fans, en iedereen die van headbangen houdt, mogen alvast een wekkertje zetten voor de 24e.

Ster advertentie
Ster advertentie