3FM nieuws

Dion Cooper en Mia Nicolai naar Eurovisie Songfestival namens Nederland

foto: Dion Cooper en Mia Nicolai
  1. Nieuwschevron right
  2. Dion Cooper en Mia Nicolai naar Eurovisie Songfestival namens Nederland

Zanger Dion Cooper en zangeres Mia Nicolai gaan Nederland vertegenwoordigen Nederland op het Eurovisie Songfestival van 2023. Dit kondigt oud-winnaar Duncan Laurence aan bij de collega’s van NPO Radio 2.

Nieuwe lichting

De winnaar van 2019 heeft de nieuwe lichting ook persoonlijk aangedragen bij de selectiecommissie van het Songfestival. Hij noemt Dion Cooper "een doorzetter en hele harde werker met een killer stem". De singer/songwriter heeft ook al samengewerkt met de songfestival-winnaar. Hij schreef zijn tracks ‘Know’ en ‘Blue Jeans’ samen met Duncan en diens verloofde Jordan Garfield.

Cooper en Nicolai zullen samen het nummer in Liverpool ten gehore brengen. Het Verenigd Koninkrijk werd vorig jaar tweede en zal het Songfestival hosten in samenwerking met Oekraïne. Dat land won vorig jaar het Songfestival maar ligt nog steeds onder vuur van Rusland.

Mia en Dion zeggen zelf over hun deelname het volgende: "Het Songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen. Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen."

De Verlanglijst

Je hebt Dion Cooper misschien al wel langs horen komen in De Verlanglijst met Yoeri Leeflang op 3FM. Nieuwbakken Songfestival-zanger Dion Cooper is door zijn collega's van RONDÉ aangedragen. In De Verlanglijst hoor je elke zaterdag tussen 16:00 en 19:00 uur dé tracks waar jij naar verlangt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie