3FM nieuws

Tim Hofman dicht over relatie: "Ik heb 2 weken lang gehuild"

  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Hofman dicht over relatie: "Ik heb 2 weken lang gehuild"

Na zijn eerste dichtbundel uit 2017 is er nu een opvolger: Grappig Jammer. Tim Hofman schoof aan bij Frank in de ochtendshow om wat gedichten voor te dragen en dat mondde uit in een onverwacht diep gesprek.

Grappig Jammer

In de bundel bespreekt Tim een breed scala aan onderwerpen: liefde en relaties (en hoe die vaak mislukken), generatiekritiek, het vrije woord en de dood. En grappen daarover.

Tim: "Ik maak ook Over Mijn Lijk en daarbij interview ik mensen ongeveer tot ze het graf in gaan. Ik merk dat ik die ervaringen met de dood toch ergens kwijt moet, en dat ik daar veel grappen over maak."

Open relatie

Naast de dood is ook de liefde een groot thema. Als Frank vraagt naar gedichten over de liefde en over Lize (Korpershoek), pakt Tim het gedicht '2 weken lang iedere dag gehuild' erbij. Dat ging over een periode in hun relatie waarin Lize een tijdje met een ander ging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim: "We hadden een gesprek over waar we stonden en zij wilde een keer proberen hoe het was om met een vrouw te zijn. Daten met een vrouw, naar bed met een vrouw, kijken of daar liefde uitkomt. Ze wist ook niet of ze nog terug zou komen. Dus wij spraken af om dit een tijdje te proberen en ik was verdrietig dat ze die stap van me vandaan nam. Iedereen zei 'dat is toch geil?', maar ik voelde me er echt rot over. Ik dacht wel 'dit is nu een afspraak, ik moet erdoorheen bijten'. Maar het gedicht heet niet voor niets '2 weken iedere dag gehuild', haha!"

"Schamen is voor sukkels, Frank!"

Voor wie het zich afvraagt: Tim en Lize zijn nog steeds samen. Tim heeft zijn ervaringen verwerkt in gedichten, Lize doet dat later dit jaar in haar documentaire Mijn Seks Is Stuk, waarin ze onderzoekt waarom haar libido afneemt naarmate ze langer in een relatie zit.

Tim: "Het daten met een vrouw komt ook terug in haar documentaire, ik zit er zelf ook een beetje in. We besloten dat toch te doen, want ik heb altijd een grote mond over dat je altijd alles moet kunnen bespreken. Dus als Lize dan die film wil maken, ga ik ook niet kinderachtig doen. Je moet effe met je billen bloot, maar schamen is voor sukkels, Frank!"

Reacties

Op het gesprek tussen Tim en Frank kwamen veel reacties binnen via de 3FM App. Zo zei luisteraar Joeri "Wat zwaar beladen op de vroege ochtend! Heel mooi, ik voel het hier gewoon" en vond Marleen het tof dat er op deze manier taboes doorbroken worden: "Iedereen heeft issues in zijn relatie, je moet het er gewoon over hebben. Het hoeft niet allemaal binnen de lijntjes te passen. Liefde!".

Ster advertentie
Ster advertentie