3FM nieuws

Kijken: Imagine Dragons maakt indrukwekkende mini-film voor 'Next To Me'

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijken: Imagine Dragons maakt indrukwekkende mini-film voor 'Next To Me'

Soms kom je liedjes tegen die schreeuwen om neer dan een basic videoclip. 'Next To Me' is er zo eentje! Imagine Dragons had voor een zoetsappige aanpak kunnen gaan, maar ze kozen voor een indrukwekkend alternatief.

Het verhaal

Aan Billboard vertelt frontman Dan Reynolds dat hij meteen wist dat er meer potentie in dit nummer zat. De band kwam in contact met regisseur Mark Pellington, met wie er meteen heel veel late night conversations plaatsvonden om de richting van de video te bepalen.

Ze kwamen uit op een mini-film met invloeden uit old fashioned western-films van vroeger. Het verhaal erachter: Reynold wordt verlaten door zijn vrouw en pleegt in verwarde staat een moord. Hij krijgt de doodstraf als vonnis en belandt in de gevangenis, waar hij verschillende scenario's afspeelt in zijn hoofd.

Claustrofobisch

Het idee voor deze video viel wel een beetje buiten de comfort zone van Imagine Dragons. Dan had al niet meer geacteerd sinds de middelbare school, dus hij (en de rest van de band) vond het best wel een dingetje om ineens de acteerhoed op te zetten. Daarnaast moest de frontman ook nog over een van zijn ergste angsten heenkomen: kleine ruimtes. "The cells were tiny and I'm extremely claustrophobic. My brother once locked me in a box for a magic trick when I was little, but left me in there too long." Foutje, bedankt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Next To Me

Na vier dagen filmen was de video af. Het resultaat: een elf minuten durende mini-film over angst, liefde, spijt, wanhoop en alles daaromheen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar goed, naast het indrukwekkende verhaal van de video blijft 'Next To Me' natuurlijk ook gewoon een supermooi nummer. Je hoort 'm elke op 3FM!

Meer muziek? Check 3FM Now Playing!

Je vindt de lijst natuurlijk ook op Deezer en Apple Music.

Ster advertentie
Ster advertentie