3FM nieuws

Rel om roze verfschapen op Britse Latitude-festival

foto: Getty Images
  1. Nieuwschevron right
  2. Rel om roze verfschapen op Britse Latitude-festival

Ze zouden qua looks prima op Pinkpop passen, maar deze roze beessies staan in de Engelse weide! Latitude Festival vond afgelopen weekend plaats, inclusief de traditionele horde roze schapen. Daar is alleen niet iedereen blij meer mee.

Pretty in pink?

Roze schapen zijn veertien jaar een ding op Latitude Festival. Na de editie van dit jaar is er flinke ophef ontstaan over de roze kleur van de beestjes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

PETA is boos over de stunt, zij vinden dat het de schapen onnodig in gevaar worden gebracht. Om ze volledig roze te krijgen moeten de schapen volgens hen gedip-dyed worden, waarvoor ze kopje onder moeten en ze kans lopen op verf in hun ogen. Daarnaast vinden ze het veel te stressvol voor de beestjes om te leven op een terrein waar ook muziek speelt en luide festivalgangers rondbanjeren.

Reactie van Latitude

Op Twitter ontstond er ook ophef nadat tig mensen lieten weten dat ze dit écht niet meer vinden kunnen. Latitude reageerde erop met het volgende: "They're dip dyed using natural, water based dye which they are used to as part of their normal farm life for insecticides and parasites like itch-mite, blow-flies, ticks and lice."

De verf is volgens hen dus niet schadelijk voor de schapen en aan de verfmethode zijn ze gewend door andere preventieve behandelingen op de boerderij waar ze vandaan komen. Ze lieten niets weten over de drukte waar de schapen in rondlopen en of de beestjes volgend jaar nog in roze staat terugkeren.

Ster advertentie
Ster advertentie