3FM nieuws

Achter deze 6 albumcovers zit een bijzondere betekenis

  1. Nieuwschevron right
  2. Achter deze 6 albumcovers zit een bijzondere betekenis

Albums komen en gaan, dus hoe houd je 't als artiest dan een beetje creatief? Door allerlei verborgen signalen op je album art te zetten bijvoorbeeld. Deze 6 covers heb je waarschijnlijk al vaak voorbij zien komen, maar weet je ook wat de betekenis ervan is? Let's see!

Katy Perry

Een behoorlijk nieuwe stijl voor Katy Perry. Van American Sweetheart naar deze arty farty albumcover voor Witness. Volgens Katy zit er een diepere betekenis achter de cover. Dankzij haar muzikale carrière kon ze veel reizen en hierdoor zijn, volgens Katy, haar gedachten en perspectief op de wereld behoorlijk veranderd. Alles wat ze doet komt voort vanuit haar stem, vandaar dat ze uit haar mond kijkt op de voorkant van de cd. Dank zij haar eigen stem heeft ze heel veel kunnen ontdekken, meer dan haar ogen ooit konden doen!

Liam Payne

Liams eerste track, 'Strip That Down', had een sexy cover. Maar écht veel diepgang is er niet in te ontdekken. The Guardian liet er een aantal experts naar kijken en die kwamen niet veel verder dan dat hij gewoon zijn tattoo's wilde laten zien. Moet ook gewoon kunnen, natuurlijk.

Beck

De cover van Becks album Colors is ook ontzettend tof. Hij is speciaal ontworpen om er verschillende laagjes van te kunnen maken. In de video kun je precies zien hoe dat dan werkt. Je kunt 'm helemaal naar je eigen zin maken en het hele gezicht van Beck laten zien, of juist niet. De makers probeerden de albumcover zoveel mogelijk bij de muziek te laten passen. Lekker experimenteel, maar ook vrolijk en kinderlijk. Copy that!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Logic

Logics artwork bij Everybody is heel erg vet, er is ontzettend veel te zien. Logic kwam op het idee nadat hij in het Louvre in Parijs geweest was. Hij wilde 'The Wedding At Cana' van Paolo Veronese nadoen, maar dan met mensen uit zijn eigen leven. Hij wilde een feest, zijn vrienden, zijn vrouw, zijn familie, zijn inspirators, zijn honden, alle huidskleuren, geslachten en seksuele voorkeuren. Een schilderij van Everybody, die samen een maaltijd eten. Hoe cool zou het zijn als de wereld er altijd zo uitzag? Heel cool, dus.

Kesha

Op de albumcover van Kesha's Rainbow zien we een trippy tafereel. Kesha stapt in een oceaan, richting een groot wit licht en er hangen ufo's boven haar hoofd. Wat dat nu precies betekent? Kesha is klaar met de aardse dagelijkse bezigheden en stapt uit die oppervlakkige bullshit. Ze kijkt verder dan ons menselijke bestaan. Ze is op zoek naar méér dan dat. Ze is nu bevrijd van haar verleden en dat hoor je dus ook in haar muziek nog eens heel erg terug.

Imagine Dragons

Hoe langer je naar Evolve van Imagine Dragons kijkt, hoe mooier hij wordt. De kleuren, reflectie en ook de persoon die daar hangt in het licht. Uiteindelijk staat dit allemaal symbool voor het gevoel dat de band had tijdens het maken van het album. "Evolve is a new perception of color. It's about being in a place where you are okay with not having the answers, instead of searching and being lost", vertelt zanger Dan over het album.

Ster advertentie
Ster advertentie