Artiest

Kesha

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Kesha
Ke$ha is een Amerikaanse singer-/songwriter, maar niet een zoals we gewend zijn: grofgebekt, bijdehand, eigenwijs en niet alleen met een gitaartje en gevoelige teksten. De zangeres pakt het anders aan. In 2009 breekt ze door met het nummer 'TiK ToK'.

In 1987 ziet Kesha Sebert in Los Angeles het levenslicht. Ze groeit op zonder vader en op jonge leeftijd verhuist ze met haar moeder (Pebe Sebert, ook muzikant) en haar twee broers naar Nashville, Tennessee. Hoewel ze het helemaal niet slecht doet op school, verlaat ze deze toch zonder diploma op haar zeventiende.

TV-optredens

Samen met de rest van het gezin is Kesha te zien in het televisieprogramma The Simple Life met Paris Hilton en Nicole Richie. Hier geeft de familie onderdak aan de twee dames. Verder heeft televisie bijgedragen aan de bekendheid van Kesha in de muziekwereld. Verschillende tracks van haar zijn terug te horen in afleveringen van bijvoorbeeld The Hills en Degrassi.

Samenwerken, samenwerken, samenwerken

Kesha blijft hard werken aan haar doorbraak. Ze werkt samen met The Veronica's door mee te schrijven aan hun single 'This Love', speelt in de video van Katy Perry's 'I Kissed A Girl' en zingt achtergrondvocalen in bij Britney Spears.

Bekendheid

Bij het grote publiek wordt Kesha onder haar artiestennaam Ke$ha in 2009 bekend door haar samenwerking met Flo-Rida op het nummer 'Right Round'. Vlak na de release van deze plaat krijgt ze een platencontract bij RCA Records. Haar eerste single is 'TiK ToK' en komt in oktober 2009 ook in Nederland in de winkels te liggen.

Debuutalbum

Kesha's debuutalbum Animal komt begin 2010 uit. Op de plaat staat haar doorbraaksingle 'TiK ToK', maar ook de nummers als 'Blah Blah Blah', 'Your Love Is My Drug' en 'Take It Off'.

Cannibal

2010 is een productief jaar voor Kesha, want aan het einde van het jaar komt ze alweer met haar tweede studioalbum: Cannibal. De tweede plaat weet niet het succes van haar debuutplaat te behalen. In 2011 en 2012 horen we weinig van Kesha. Het nummer 'Die Young' wordt een klein hitje in september 2012, maar daar blijft het bij.

Grootste succes

Haar grootste succes tot nu toe behaalt Kesha in 2013 als ze samen met Pitbull de studio induikt. De track 'Timber' staat wekenlang op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten.

Tracks van Kesha