3FM nieuws

Olivia Rodrigo in de Ziggo Dome: wat kun je verwachten?

foto: Nathan Reindsfoto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Olivia Rodrigo in de Ziggo Dome: wat kun je verwachten?

Vanavond en morgen staat Olivia Rodrigo te spelen in de Ziggo Dome! Tijdens haar GUTS World Tour strijkt de zangeres tweemaal neer in de Amsterdamse popzaal. Alles wat je over Olivia en haar optredens moet weten, lees je hier.

Vanaf haar twaalfde begint Olivia Rodrig met het spelen in kinderseries als High School Musical: The Muscial: De Serie en Bizaardvark. In die tussentijd volgt ze ook al zang- en acteerlessen en volgt ze pianoles, waar ze in die tijd een hekel aan heeft. Het zijn de eerste stappen in het sprookje die de jonge popster vijf jaar later gaat beleven.

In 2020 tekent ze een platencontract, en geeft bij het label direct aan dat ze controle wil over de masters en niet een EP wil uitbrengen. De zangers wil gelijk groot inzetten en schrijft al haar liedjes voor haar debuutplaat SOUR (2021) zelf, met succes. De hitsingles ‘drivers license’ en ‘good 4 u’ gaan razend hard op TikTok en Rodrigo doopt zichzelf om tot stem van Gen Z in tijden van de pandemie.

Vanaf dat moment gaat het super goed met Olivia Rodrigo haar carrière. Alleen, zoals bij elke artiest met een sterke debuutplaat, moet daar dan een opvolger komen die minstens zo goed moet zijn. Wegens haar grote naam heeft ze veel muzikanten om zich heen die fan zijn van haar sound. Zo geeft frontman van The White Stripes Jack White haar een tip voor haar tweede album: maak muziek zoals jij dat ook graag op de radio zou willen horen. In 2023 verschijnt GUTS, haar tweede album.

GUTS World Tour

Met twee succesalbums op zak is er ruim voldoende muziek om een wereldtournee te starten. Afgelopen week stond Olivia Rodrigo al twee keer in het Sportpaleis in België. Tijdens deze shows, en ook in Nederland, zal het voorprogramma worden verzorgd door Remi Wolf. Wolf maakt groovy pop dat zich een beetje doet denken aan de Vlaamse zangeres Selah Sue. Een fijn opwarmertje voor fans die al ruim van tevoren aanwezig zijn om zo dicht mogelijk vooraan te staan.

Met een hoop paarse glitter – geheel in stijl met haar albumhoezen – speelt Rodrigo ruim twintig nummers verspreid over haar discografie, inclusief toegift. Geen zorgen: ‘good 4 u’ zit de laatste optredens bij deze toegift, dus je hoeft tijdens het optreden niet te twijfelen of het nummer nog wel gespeeld gaat worden. En met een hoop gillende fans, misschien ben jij er ook wel een, bevestigt Rodrigo je beeld van een stem van een generatie.

Lange rijen

Al velen uren voor het begin staan er veel fans al in de rij bij de Ziggo Dome. Vanavond staan ook De Toppers in de Johan Cruijff Arena, waar waarschijnlijk ook al een boel mensen in de rij staan. Misschien gaan de rijen op de boulevard elkaar kruisen, en kun je gezellig een kletsje maken met fans die net een ander genre zullen bezoeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie