3FM nieuws

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: "Wij kunnen niet meer cancelen"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: "Wij kunnen niet meer cancelen"

Ondanks de eerder aangekondigde maatregelen gaan de voorbereidingen voor Lowlands 2021 vooralsnog gewoon door. “Alleen als de overheid Lowlands aflast, vallen wij onder het garantiefonds. Zelf kunnen wij niet meer cancelen. En dus moeten we doorgaan met de voorbereidingen.” aldus festivaldirecteur Eric van Eerdenburg in een interview met ANP.

Nieuwe maatregelen

Afgelopen vrijdag werden er nieuwe maatregelen met grote impact op de evenementensector aangekondigd. Meerdaagse festivals tot en met 13 augustus mogen niet doorgaan. Lowlands staat gepland van 20 tot en met 22 augustus. Hiermee valt het festival net buiten de periode, maar is het een uiterst onzekere situatie geworden.

Kort geding

ID&T spant vanwege de nieuwe maatregelen een kort geding tegen de overheid. Lowlands sluit zich hier echter niet bij aan omdat de organisatie in gesprek wil blijven met de overheid. Eric: "We doen daar niet aan mee omdat we denken dat je uiteindelijk toch met elkaar om tafel moet. En daar zitten wij al”, zegt Van Eerdenburg daarover. "Maar we streven wel naar hetzelfde.”

Ster advertentie
Ster advertentie