3FM nieuws

"Het is onwerkbaar geworden", aldus festivaldirecteur Eric van Eerdenburg van Lowlands

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. "Het is onwerkbaar geworden", aldus festivaldirecteur Eric van Eerdenburg van Lowlands

Zojuist maken Hugo de Jonge en Mark Rutte bekend dat er toch weer nieuwe maatregelen worden opgelegd in de strijd tegen het coronavirus. Voor verschillende festivals en evenementen heeft dat drastische gevolgen. 3FM-dj's Rob en Wijnand spreken met festivaldirecteur Eric van Eerdenburg van Lowlands.

Garantiefonds

De festivaldirecteur spreekt over een "onwerkbare situatie" die nu is ontstaan.

"We zouden een garantiefonds krijgen waarbij we tot 6 weken van tevoren duidelijkheid zouden krijgen. Maar nu lijkt het gewoon een dikke 'fuck you, wij zijn op vakantie'. Er wordt gewoon niet naar ons geluisterd. Ik ben woedend. Stompzinnigheid die los van de realiteit staat. De Fieldlab Evenementen hebben aangetoond dat we zonder hoge pieken een evenement kunnen organiseren."

Bekijk het hele fragment hieronder.

Zitten en op anderhalve meter

De festivals en evenementen krijgen nieuwe maatregelen voor de kiezen. Deze mogen namelijk alleen nog maar doorgaan met een zittend publiek en op 1,5 meter afstand.

Deze maatregelen gelden in ieder geval voor onder andere Welcome To The Village (16-17-18 juli), mits dit festival überhaupt doorgaat nadat het te horen kreeg dat de vergunning is geschorst door de rechter. Lowlands, Down The Rabbit Hole en Paaspop vallen net buiten deze data.

Ster advertentie
Ster advertentie