3FM nieuws

'Fan' slaat Oasis-gitarist Gallagher

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Fan' slaat Oasis-gitarist Gallagher
Oasis-gitarist Noel Gallagher is zondagavond tijdens een concert in het Canadese Toronto op het podium aangevallen.De groep speelde net hun hit 'Morning Glory' toen een man het podium opstormde en Gallagher aanviel. De politie heeft de aanvaller gearresteerd. Hij moet zich later voor de rechtbank verantwoorden. Zijn motieven zijn onbekend.

Overmeesteren
Gallagher belandde door de klap tussen de luidsprekers. Zijn aanvaller struikelde nadien over een microfoonstand waarna het securitypersoneel hem kon overmeesteren.

Gebroken rib?
Op Youtube-filmpjes van het incident (zie onder) is te zien hoe de bandleden daarop het podium verlieten. Even later kwamen ze -met Noel- terug om de rest van de set af te werken. Na het concert werd Gallagher naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoed wordt dat hij een gebroken rib heeft, al werd dat niet bevestigd.

Oasis speelde op het V Festival in Toronto voor 40.000 mensen. Oasis is in Canada voor het eerste luik van een wereldtour naar aanleiding van hun nieuw album Dig Out Your Soul dat begin oktober uitkomt.

>>Website Oasis

Ster advertentie
Ster advertentie