3FM nieuws

Alienstock: het buitenaardse festival bij Area 51

  1. Nieuwschevron right
  2. Alienstock: het buitenaardse festival bij Area 51

Jarenlang is Area 51 onderwerp van gesprek bij complotdenkers sinds in 2013 informatie naar buiten kwam over de militaire zone in het lege gebied net boven Las Vegas. De CIA heeft jarenlang ontkent dat er ook maar iets te vinden was. Inmiddels is het onder de alu-hoedjes een groot onderwerp. In het gebied zouden aliens worden onderzocht, UFO's ontmanteld worden en burgers gebruikt worden voor satanistische experimenten.

Bestormen

Afgelopen juni werd er op Facebook een evenement gestart om op 20 september de militaire basis te bestormen. Onder de naam Storm Area 51 reageerden zo'n 2 miljoen mensen positief en zeiden erbij te zijn. Allemaal vanuit een grapje van de organisator, een student genaamd Matty Roberts. Dat het een grapje is, maakt hij ook duidelijk bovenaan de pagina in een vastgezet bericht: "Hello US government, this is a joke, and I do not actually intend to go ahead with this plan. I just thought it would be funny and get me some thumbsy uppies on the internet.” Toch probeerden twee Nederlandse YouTubers het afgelopen week en werden daarop ook meteen gearresteerd. Inmiddels zijn ze op borgtocht vrijgelaten.

Maar dat grapje, dat is aardig gelukt. Het is inmiddels een meme aan het worden en zelfs 'Old Town Road'-ster Lil Nas X gaat erin mee. Je checkt hun Area 51-versie van de hit hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alienstock Festival

Inmiddels is de hype rondom de bestorming van de militaire basis een beetje gaan liggen en is er een andere bestemming voor alle mensen die zich hebben aangemeld. Omdat organisator Matty Roberts de mensen niet wil teleurstellen is hij gaan praten met mensen uit de muziekwereld. Organisatoren van grote Amerikaanse festivals als Burning Man en het Electric Music Festival zijn met hem in zee gegaan en willen nu op 20 tot en met 22 september een festival organiseren onder de naam: Alienstock. Een kleine knipoog naar het oeroude festival Woodstock natuurlijk.

Bewoners vs. organisatie

De organisatie van het evenement zegt dat de mensen die in de buurt wonen er 'graag aan meewerken', maar dat spreken de inwoners van het kleine dorpje in de buurt tegen. Zij geven aan 'nooit te zijn gevraagd naar hun mening en weinig zin te hebben in dronken scholieren in hun dorp'. Op dit moment zijn de voorbereidingen bezig en kunnen liefhebbers van aliens hun geluk niet op met kunstwerken en grote shows. Welke artiesten er gaan spelen, is nog niet helemaal bekend... Nu is natuurlijk de vraag: hoe moet die line-up eruit komen te zien?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie