3FM nieuws

Rage Against The Machine: "We stoppen met touren."

foto: ANPFoto
  1. Nieuwschevron right
  2. Rage Against The Machine: "We stoppen met touren."

Voor veel Rage Against The Machine-fans hing het misschien al een tijdje in de lucht, maar inmiddels is de bevestiging er: de band gaat niet meer in originele setting optreden. Zo meldt drummer Brad Wilk in een Instagram-post.

De Amerikaanse band is nu definitief in hun bericht: er wordt niet meer opgetreden. Nadat in 2019 en 2022 ook optredens wegens medische redenen werden afgezegd, is het nu echt klaar: "Het spijt me voor diegenen die erop hebben gewacht dat het zou gaan gebeuren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rage Against The Machine

Rage Against the Machine is opgericht in 1991 en staat bekend om hun explosieve mix van rap, metal en politieke boodschappen. Met leden Tom Morello, Zack de la Rocha, Tim Commerford en Brad Wilk breekt de band in 1992 door met hun debuutalbum, waar hits als Killing in the Name en Bullet in the Head op stonden. Met de maatschappijkritiek van De la Rocha en de unieke gitaarstijl van Morello zorgt de band voor een krachtig en tekenend geluid in de 90's.

Gedurende dat decennium groeit Rage Against The Machine uit tot een iconische band die met albums zowel commercieel succes als succes bij de muziekjournalisten behaalt. Hun vermogen om maatschappelijke kwesties te belichten en te verbinden met een breed publiek maakt hen een onuitwisbare kracht in de muziekgeschiedenis.

Ster advertentie
Ster advertentie