3FM nieuws

Even kennismaken met de dromerige en gelaagde pop van Nana Adjoa

  1. Nieuwschevron right
  2. Even kennismaken met de dromerige en gelaagde pop van Nana Adjoa

Nana Adjoa schrijft prachtig gelaagde liedjes, vol mooie details en dromerige teksten. Vanaf deze week hoor je haar track 'Late Bloomer' op 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Perfectionistisch

Nana volgde een opleiding aan het conservatorium van Amsterdam, waar ze slaagde met een acht. Vervolgens speelde ze in Sue The Night, zat ze in de band A Polaroid View en speelde ze shows met Janne Schra. Haar debuut-EP Down At The Root is onderweg en ook is er al aangekondigd dat Nana op Eurosonic Noorderslag staat, hét jaarlijkse showcase-festival voor nieuw Nederlands en Europees talent.

Down At The Root komt op 24 november uit, na jaren schrijven en tweaken. Ze is ontzettend perfectionistisch en stuurt dus niet snel liedjes de wijde wereld in: alles moet precies kloppen. In haar interview met 3voor12 kon Nana niet kiezen wat nou de moeilijkste track was om te maken: "Ik denk dat de moeilijkste tracks er niet op zijn gekomen. Er zijn nog veel meer nummers geschreven en gemaakt, die liggen nu allemaal nog op de plank. De tracks die het gehaald hebben zijn allemaal gewoon goed genoeg."

Fijn extraatje

En soms zijn de nummers ineens veel makkelijker om te maken! Nana maakte 'Late Bloomer' helemaal alleen, in haar slaapkamer. Hij is achteraf nog toegevoegd aan het album: "Ik ben alweer bezig met veel nieuw materiaal en daar is deze dus al tussenuit gepikt. We spelen hem ook live met de band, hij brengt wat leven in de brouwerij."

'Late Bloomer' live bij 3voor12 Radio

Hieronder vind je Nana Adjoa's set bij 3voor12 Radio, eerder dit jaar. Rond 3:42 minuten begint 'Late Bloomer', maar ook 'The Resolution' is het bekijken waard!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie