Naar homepage
3FM nieuws

Weval in Het Concertgebouw: "Dit is nu of nooit"
NTR

foto: Rene Passet
  1. Nieuwschevron right
  2. Weval in Het Concertgebouw: "Dit is nu of nooit"

Weval trapte het Amsterdam Dance Event af met een bijzondere show in een uitverkocht Concertgebouw. 3FM-dj Vera ging vlak voordat ze podium op gingen bij hen langs.

Let's go

Een uur voordat de show begint, neemt Vera nog even plaats op de bank naast Merijn en Harm. Hoe het ervoor staat met de heren? Merijn: "De dag ging zo voorbij, ik kan niet geloven dat we over een uur al moeten beginnen. Maar ik heb er wel zin in eigenlijk!"

Vera is benieuwd of Merijn en Harm meteen 'ja' zeiden, toen ze werden gevraagd. Dat geldt wel voor deze keer, maar Weval is ook al eens eerder gevraagd om het podium van het Concertgebouw te betreden. Volgens Merijn waren ze er toen nog niet klaar voor, maar nu overduidelijk wel. Het album is af, er zijn flink wat meters gemaakt met de band én je weet maar nooit of je nog een keer gevraagd wordt: typisch gevalletje nu of nooit, dus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Concertgebouw versus festival

Het Nederlandse producersduo zette speciaal voor deze avond een uitgebreide nieuwe show in elkaar. En een show in Het Concertgebouw bereid je heel anders voor dan een festivalshow. Merijn: "De drummer houdt zich bijvoorbeeld nu meer in dan bij een festivalshow. Op Lowlands ga je veel meer mee met de energie van het publiek, maar nu zitten mensen op een stoel en kan het zijn dat iedereen anderhalf uur lang zijn mond houdt."

Ook zijn sommige nummers aangepast voor deze avond. Harm: "Het nummer 'Same Little Thing' deden we altijd al live, maar dat is nu een totaal nieuw nummer geworden."

Benieuwd naar de show? Op zaterdag 26 oktober zendt de NTR als onderdeel van ADE beelden uit van Weval in het Concertgebouw om 21:10 op NPO2 Extra.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie