3FM nieuws

De records van Drake op een rijtje

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De records van Drake op een rijtje

Afgelopen week heeft Drake zijn zoveelste record verbroken. Hij staat namelijk met 'God's Plan' al tien weken op nummer één in de hitlijst van Billboard, iets wat hij eerder ook al bereikte met 'One Dance'. Nu is hij de eerste mannelijke solo-artiest die dat met twee tracks voor elkaar heeft weten te krijgen! Hieronder een greep uit de andere records die de rapper tot nu toe verbroken heeft.

Meest gestreamde track ooit in 2016

In 2016 was 'One Dance' van Drake het meest gestreamde nummer ooit op Spotify. Drake kreeg gemiddeld 36 miljoen streams per maand op zijn track. Natuurlijk is dit geen titel die blijvend is, omdat het altijd verandert. Toch is het een hele prestatie!

13 Billboard Awards mee naar huis

In 2017 nam Drake maar liefst 13(!) Billboard Awards mee naar huis. Hiermee haalde hij de meeste BMA's ooit. Zijn voorganger Adele had er namelijk "maar" 12.

Meeste streams in één dag

'God's Plan' werd in één dag vier miljoen keer beluisterd en haalde daarmee de titel meeste streams op Spotify in een dag.

Meest gestreamde artiest van 2017

In 2017 was Drake de meest gestreamde artiest van het jaar. Hiermee liet hij namen als Future en Luis Fonsi ruim achter zich. Met een record van 6 miljard streams mag hij behoorlijk trots zijn op deze prestatie. Zal 't hem in 2018 ook weer lukken?

Meest succesvolle hiphop tour

Drake’s Summer Sixteen tour met Future is met 84,3 miljoen dollar aan tickets de meest succesvolle hiphop tour ooit. Om maar aan te geven: Kanye West staat met zijn Saint Pablo Tour op 52,8 miljoen.

Een Twitch-record

Samen met Travis Scott en Ninja, een populaire gamer op het livestream platform Twitch, speelde hij Fortnite. Ook NFL-speler Juju Smith-Schuster was van de partij. Alles wat Drake aanraakt verandert in goud de laatste jaren, dus ook deze livestream. Op het hoogtepunt keken er 600.000 man tegelijkertijd mee!

En dan staat 'ie nu dus ook al tien weken op één in de Amerikaanse Billboard-charts met 'God's Plan'. Benieuwd hoe vaak hij dit record nog gaat verbreken!

Ster advertentie
Ster advertentie