3FM nieuws

600.000 streamers tegelijk: Drake verbreekt een Twitch-record

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 600.000 streamers tegelijk: Drake verbreekt een Twitch-record

Aubrey Drake Graham (aka Drake) is een echt orakel: de afgelopen negen jaar scoorde hij hits zoals 'One Dance' en 'God's Plan', maar vannacht heeft hij laten zien dat hij ook als gamer niet onverdienstelijk is.

Livestream record verbroken

Samen met Travis Scott en Ninja, een populaire gamer op het livestream platform Twitch, speelde hij Fortnite. Ook NFL-speler Juju Smith-Schuster was van de partij.

Alles wat Drake aanraakt verandert in goud de laatste jaren, dus ook deze livestream. Op het hoogtepunt keken er 600.000 man tegelijkertijd mee! Het gezelschap heeft hiermee het record voor meeste weergaven op het platform ooit verbroken. Het vorige record stond op 380.000 gelijktijdige kijkers en werd in januari gevestigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Groot moment voor Twitch

Tijdens de livestream zat Drake te genieten van een pizza Hawaii. Tegelijkertijd vertelde hij Fortnite te spelen in de studio als hij en z'n team even klaar zijn met het opnemen van nieuwe muziek. Weten we eindelijk wat hij doet tijdens het opnemen van al zijn hits...

Voor de hele eSports scene is dit een groot moment. Het is de eerste keer dat er online wordt gegamed door een bekende rapper terwijl er duizenden mensen meekijken. Celebrities zoals Drake kunnen ervoor zorgen dat het kijken naar eSports nog populairder gaat worden en de hele industrie zich nog verder kan ontwikkelen.

Wereldwijd zijn er volgens Newzoo 165 miljoen eSport fanaten. In Nederland is het kijken naar gamende mensen ook populair: 23 procent van de jongeren (tussen 18 en 35 jaar) kijkt wel eens naar games en naar verwachting blijft dit aantal groeien, aldus onderzoek van Multiscope.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie