3FM nieuws

Dit waren dé populairste memes van de jaren '10

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit waren dé populairste memes van de jaren '10

Tijdens de Jaren 10-daagse blikken we terug op momenten uit de jaren '10. Een perfect moment om ook nog even wat oude, populaire memes uit 2010-2019 naar boven te halen.

2010: Troll Face

De Troll Face werd gebruikt voor pranks. Als je dit gezicht zag, dan was jij of iemand anders getrolled. De meme is ontstaan in 2008, maar werd vanaf 2010 erg populair.

2011: Nyan Cat

Nyan Cat is een pixel-achtige vliegende kat gemixt met een pop-tart, die een regenboogspoor achterlaat. Het populaire gifje verscheen later in allemaal verschillende vormen, bijvoorbeeld met een zonnebril op en een joint in zijn mond.

2012: Grumpy Cat

Grumpy Cat werd gebruikt voor deprimerende quotes waar mensen zich in kunnen herkennen. Inmiddels is Grumpy Cat helaas overleden. Nu heb je écht reden om daar grumpy over te zijn.

2013: Doge

Wat Doge is? Nou, een hond met een gechoqueerde kop. Het lijkt alsof het beest 1000 indrukken tegelijk moet verwerken, die hij vertaalt in gebrekkig Engels. Such wow. Many great.

2014: Kermit 'That's None Of My Business'

In deze meme is er iets wat Kermit (oftewel degene die zich hierin herkent) dom vindt, maar in plaats van er iets mee te doen neemt hij een slok van een thee en bemoeit hij zich er niet mee.

2015: Drake

Deze Drake meme komt uit zijn videoclip van 'Hotline Bling'. Bij het bovenste plaatje van hem zet je iets wat niet zo tof is, gevolgd door iets wat je veel liever hebt. Zo simpel kan het zijn om jezelf onsterfelijk te maken op internet.

2016: Salt Bae

Salt Bae is een man die op een ietwat overdreven manier zout strooit.

2017: Distracted Boyfriend

De jongen loopt met zijn vriendin en kijkt achterom naar een vrouw die hij veel interessanter vindt. Het is eigenlijk een dilemma tussen 'dingen waar je je mee bezig moet houden' en 'dingen die gewoon écht je aandacht trekken'.

2018: Surprised Pikachu

De verbaasde Pikachu zie je in een meme als er iets gebeurt wat je eigenlijk had kunnen verwachten, maar toch verbaasd bent.

2019: Woman Yelling At Cat

In de meest recente meme schreeuwt de vrouw iets naar de kat en de kat zit daar gewoon en boeit het niks.

Ster advertentie
Ster advertentie