3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse band Beef?

foto: Beeffoto: Beef
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse band Beef?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Deze keer gaat het om de Nederlandse band Beef. In 2019 kwamen zij weer bijeen voor het tienjarig jubileum van de Reggaeweide op de Zwarte Cross, maar was dit eenmalig? Zanger Pieter Both weet ons hier meer over te vertellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grote band

Beef was een grote band in het begin van de jaren 2000. Zo stonden ze onder andere op Pinkpop en waren ze het voorprogramma van UB 40. "Zo heb ik het eigenlijk nooit ervaren," vertelt Pieter Both. Naar eigen zeggen hebben ze nooit echt een grote hit gehad, maar ze speelden wel elk festival plat. Als mensen aan Pieter vragen of hij van Beef is, zegt hij nog altijd met volle trots: "Ja, do you know what time it is".

Bandje besta je nog?

Pieter doet wel nog altijd de Reggaeweide op de Zwarte Cross, maar werkt ook als video assist bij films. "Ik moet eerlijk toegeven, ik maak heel weinig muziek de laatste tijd. Maar dat heeft verschillende redenen." De voornaamste reden is dat de band tegenwoordig niet meer bestaat, maar ook de studio in het huis van Pieter is omgebouwd tot de kinderkamer van zijn dochter.

Maar waarom is Beef ooit gestopt? De zanger legt uit dat een relatie met 6 mensen lastig kan zijn en daarom zijn ze in 2008 tijdelijk gestopt. In 2019 zijn ze weer bijeen gekomen tijdens de Zwarte Cross. "Toen zag het ernaar uit dat we ook wel weer zouden gaan spelen." Maar vorig jaar kwam het tragische nieuws dat de gitarist Bram Wouters is overleden. Alle 6 de bandleden waren even belangrijk en zonder Bram missen ze een groot deel. "We gaan niet spelen zonder hem."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie