3FM nieuws

Schakel in quarantaine een versnelling terug met deze oldschool hobby's

  1. Nieuwschevron right
  2. Schakel in quarantaine een versnelling terug met deze oldschool hobby's

3FM Serious Request: Never Walk Alone is voorbij. Tijd om terug te gaan naar het normale leven en dan is het begin het moeilijkst. Geen nood, we helpen je een beetje! Hieronder vind je de meest relaxende 'slow-hobby's' van dit moment. Check trouwens ook nog even de lijst-der-lijsten met '65 dingen die je kunt doen tijdens thuisquarantaine'!

Slow hobby's?

Natuurlijk staan dingen als Netflix, YouTube of je gameconsole altijd klaar om verveling tegen te gaan. Maar dat kan altijd nog. Tijdens deze gekke thuisquarantaine in het coronatijdperk is er meer tijd voor hobby's die wat meer concentratie en tijd kosten.

Vandaar een aantal 'Slow Hobby's', speciaal voor langdradige dagen. Komen ze!

Bakken en braden

Heb je al tijden het idee om een keer een lekkere taart te bakken, maar elke keer weer dat excuus dat je 'te weinig tijd' hebt? Nou, tijdens deze quarantaineperiode is het EIN-DE-LIJK zo ver. Fix die mixer en oven en haal die innerlijke Jamie Oliver naar boven. 3FM-dj Jorien Renkema is een succesvol hobbybakker en deed dat tijdens 3FM Serious Request: Never Walk Alone in de studio. Kwam maar een klein beetje rook aan te pas.

Vogelen

Klinkt burgerlijk en dat is het ook wel een beetje. Maar wedden dat je er binnen no time een sport van weet te maken?


Puzzelen

De verkoop van puzzels is sinds het begin van de maatregelen door het dak geschoten. Even niet naar een beeldscherm kijken, maar zoeken naar dat ene perfecte stukje. Deze puzzel hieronder van Sander op Pinkpop 2019 hebben we (helaas) al weggegeven. Maar je zou zelf ook eventueel een puzzel cadeau kunnen doen aan iemand! Of trek natuurlijk de meest foute paardenpuzzel van zolder en dompel jezelf onder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bordspellen

De classics als Monopoly, Kolonisten van Catan en Risk heeft bijna iedereen wel in de kast staan. Tijdens deze coronacrisis worden er anderhalf keer zoveel bordspellen verkocht online. Goed tijdverdrijf dus. Maar onlangs berichtte De Volkskrant over een nieuw bordspel met een actueel tintje: hier moet je als wereldleiders samenwerken om een wereldwijde pandemie tegen te gaan. Herkennen we het al?

Schaken

Ok, schaken is technisch gezien misschien een bordspel. Maar toch een spel op zich, want een goeie schaakpot kan de opwinding veroorzaken van de WK-finale.

Snap je het nog niet of lijkt het je lastig? Schaken is een spel dat zich perfect leent om met z'n tweeën te leren. Ga met z'n tweetjes door alle zetten heen, bekijk de stukken en talloze tactieken.

Schaken kan perfect met een drankje on the side, maar toch snel genoeg om meerdere potjes op één avond te doen. Dus snel richting je lokale kringloopwinkel en tik even een tweedehands schaakspel op de kop. Veel plezier!

Breien

Misschien ken je het alleen van oudere dames die bezig zijn met breinaalden en dat ene bolletje wol. Overhalen, doorsteken en weer terug. Tegenwoordig is het weer een welkome hobby voor de jongste generatie. Het is namelijk naast goed tijdverdrijf ook duurzaam. Koop geen nieuwe handschoenen, maar brei nieuwe! Of een sjaal, fijne dikke sokken of een hele trui voor avondjes bankhangen. Breien kan altijd en overal.

Ster advertentie
Ster advertentie