3FM nieuws

Hoe overwin jij je faalangst?

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe overwin jij je faalangst?

Herken je dat gevoel van spanning door je lijf als je iets nieuws gaat doen? Of moet optreden? Een presentatie voor je klas moet doen? In sommige gevallen is dit zelfs zo erg dat je erdoor gaat stotteren, hyperventileren of zelfs niet eens meer je kamer uit durft.


Daarom gaat Nellie deze week, samen met de redactie, op zoek naar antwoorden rondom het thema falen.

Steffie Storms aka Becky Bulldozer

Filmregisseur Steffie Storms kampt met stevige faalangst. Tijdens het maken van haar documentaire over haar sport roller derby zette ze daarom haar alter ego in: Becky Bulldozer. Die bezit namelijk wel het zelfvertrouwen en andere eigenschappen die ze op dat moment nodig had. Ook Anne, Leah, Sander en Nellie verzinnen daarom een alter ego om het beste uit zichzelf te halen.

Pip Pellens

Actrice en musicalster Pip Pellens lijkt in veel het perfecte leven te leiden, door haar socials en vette acteerrollen. Maar ook zij heeft te maken gekregen met heftige gevoelens rond falen, waardoor ze met zichzelf in de knel kwam. Hoe Pip haar angst overwon? Dat hoor je in de podcast.

Gerelateerde podcast

Wat Je Niet Leert

Wat Je Niet Leert

Falende Nellie

De YouTube-challenge komt deze week voort uit de vraag van luisteraar Inez: hoe overwin je faalangst? Nou heeft Nellie zelf ook last van faalangst, dat kwam voor dit thema eindelijk eens goed uit.

Waar Nellie het meest last van heeft? Als ze iets niet kan voorbereiden, bijvoorbeeld tijdens het presenteren. Daarom laat het team haar onvoorbereid auditie doen voor 3opreis. In een kano. Wat kan er mis gaan?

Check de aflevering hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dagboek

Falen heeft veel te maken met de angst voor afwijzing. Iemand die hier aan tafel openhartig over wil vertellen is Leah. Zij leest een fragment uit haar allereerste dagboek voor, waarin zij als dertienjarig meisje voor het eerst te maken kreeg met het gevoel van afwijzing en falen.

Oh ja nog één ding: vanavond zijn we live op Twitch, dus tune vooral in! https://www.twitch.tv/watjenietleert

Ster advertentie
Ster advertentie