3FM nieuws

Zweedse singer-songwriter Albin Lee Meldau live met 'Hold Your Head Up'.

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Zweedse singer-songwriter Albin Lee Meldau live met 'Hold Your Head Up'.

Afgelopen april kwam Albin Lee Meldau al langs in de 3FM Live Box met zijn single 'Forget About Us', en nu is hij terug! Vanochtend was de zanger op bezoek bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow om zijn gloednieuwe track te spelen.

Nieuw album

De 35-jarige zanger begon in 2016 met zijn muzikale carrière en heeft inmiddels al vele Zweedse, én Engelstalige tracks uitgebracht. Zijn laatste album kwam alweer in 2020 uit, maar als we Albin mogen geloven, is het binnenkort dan toch echt tijd voor weer een nieuwe! “Hij komt eraan. Single voor single zullen we er komen.” zegt hij tegen Wijnand.

‘Hold Your Head Up’

‘Hold Your Head Up’ is een voorproefje van wat we kunnen verwachten van het nieuwe album. De emotionele track is in samenwerking met de Britse singer-songwriter Jack Savoretti die hij in Zweden heeft ontmoet. “Het is zo’n eer om met Jack te spelen. Ik ben een grote fan." vertelt Albin.

Het nummer gaat over het aanmoedigen van iemand van wie je houdt om zijn hoofd omhoog te houden en niet ten onder te gaan. Wat de Zweed inspireerde om ‘Hold Your Head Up’ te schrijven? “Dat gevoel als je iemand probeert te redden van de verdrinkingsdood, maar het echt niet lukt. Het is gewoon een wanhopige poging.”

Bekijk het gesprek en het optreden hieronder terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie