3FM nieuws

Volg een lesje popmuziek met 3voor12 Homeschooling

  1. Nieuwschevron right
  2. Volg een lesje popmuziek met 3voor12 Homeschooling

We moeten elkaar een beetje helpen, toch? Heel Nederland probeert nu te multitasken tussen thuiswerk en thuisscholing. Wat te doen met kinderen die thuis op de bank zitten? Natuurlijk zijn er online pakketten vanuit scholen, maar 3voor12 draagt een leuk extra vak aan: popmuziek. Niks leukers dan een uurtje YouTuben en toch wat opsteken. Hieronder de lessen tot nu toe.

Videoclips

Ja, videoclips. Daar zitten meer verhalen achter dan je denkt! Denk bijvoorbeeld aan de creatieve innovaties van OK Go, de slimme ideeën van The Beatles en de maffe dansjes van Björk. Volg hier les 1 over Videoclips.

Leer een instrument

Nooit de tijd gehad of altijd een andere smoes verzonnen om niet te beginnen met het bespelen van een instrument? Dit is je kans! Via deze online muziekleraren leer jij in no-time gitaar, drums of piano spelen. Volg hier les 2 over Muziekinstrumenten.

Nirvana

Tijd om de geschiedenisboeken open te slaan en even terug te kijken naar één van de belangrijkste bands uit de jaren negentig: Nirvana! De band, die bij vele optredens voor onrust zorgde, bleek later een enorm succes. Volg hier les 3 over Nirvana.

Nederlandse hiphop

Waar je nu vooral Snelle en Lil'Kleine hoort, was dat niet altijd zo. Hiphop heeft afgelopen jaren enorme ontwikkelingen meegemaakt die voor vele nog onbekend zijn. Tijd om even terug te kijken op die periode vol variatie. Volg hier les 4 over Nederlandse hiphop.

House

Even helemaal uit je plaat gaan op harde elektronische muziek? Heerlijk toch? Nederland staat internationaal gezien te boek voor haar wereldbekende dance en house dj's die de hele wereld over vliegen om plaatjes te draaien. Lees er hier alles over.

Leer produceren

Les nummer zes: maak zelf de muziek die je kunt draaien op je eigen (online) huisfeestje! Hier check je hoe.

Disco

Van Daddy Cool naar Donna Summer en Dua Lipa: wat moet je allemaal weten over disco? Wanneer ging het genre kopje onder en trok Daft Punk het weer uit 't slop? Je leert het in les 7.

Meer 3FM?

Ben jij ook de hele dag thuis aan het werk? of pas je op de kinderen terwijl ze vrij zijn van school? Abonneer je dan op de 3FM 'Now Playing' afspeellijst op Spotify! Dan kan je de hele dag genieten van de leukste muziek op 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie