3FM nieuws

Ticketmaster komt met eigen versie van TicketSwap

  1. Nieuwschevron right
  2. Ticketmaster komt met eigen versie van TicketSwap

Gamechanger: Ticketmaster gaat de strijd aan met TicketSwap! Het bedrijf lanceert later dit jaar een fanmarktplaats op hun eigen website, waar ticketverkopers hun tickets aan kunnen bieden aan andere fans.

Het was al langer bekend dat Ticketmaster dit jaar met een soort marktplaats voor tickets zou komen nadat ze vorig jaar de stekker uit hun eigen omstreden Seatwave en Get Me In haalden. Hier werden kaarten voor woekerprijzen doorverkocht, waar vooral handelaren van profiteerden.

MOJO doet ook mee

Concertorganisator MOJO sluit zich aan bij het nieuwe platform van Ticketmaster en belooft een waterdicht systeem aan te bieden waarbij verkopers geen winst mogen maken, zegt een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad.

Daarnaast wordt er gegarandeerd dat je binnenkomt wanneer je een ticket koopt via het nog te lanceren platform. "We gaan de oorspronkelijke barcode van het kaartje ongeldig maken en maken een hele nieuwe barcode zodra het ticket wordt doorverkocht. Anders kan het nog steeds voorkomen dat iemand een kaartje meerdere keren verkoopt of zelf naar binnen gaat met dat ticket."

Extra kosten

Gebruikers van het nieuwe platform zullen wel een vergoeding moeten betalen voor het doorverkopen van een ticket en het maken van een nieuwe barcode, maar volgens Ticketmaster is dat "geen hoog bedrag." Wanneer het nieuwe platform precies verschijnt is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie