3FM nieuws

Ed Sheeran over zijn eigen Bad Habits: "I'm nowhere near a saint"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran over zijn eigen Bad Habits: "I'm nowhere near a saint"

Ed Sheeran is back! Fans hebben de wereldberoemde popster even moeten missen, maar gelukkig is hij terug van weggeweest. Mét nieuwe muziek! Frank en Eva spraken de zanger voor een exclusief interview op 3FM. Ed vertelt in het interview meer over de inspiratie voor zijn single 'Bad Habits', het opnameproces van het nieuwe album, het leven als kersverse vader en natuurlijk even over voetbal.

Bad Habits

De nieuwste track van de zanger laat een verassende nieuwe sound horen. De gitaar is ingeruild voor dansbare beats waar je moeilijk op stil kunt blijven staan. Ook introduceert Ed een nieuwe look in de bijbehorende videoclip. Als vampier beweegt hij zich door de nacht tot de ochtendzon opkomt. Zal hij het nachtleven ook zo gemist hebben?

Over de inspiratie achter de single vertelt Ed: "I listened to The Chart Show every week as a kid and in the late nineties it was dominated by Eiffel 65, Darude and ATB. That always has been a slight influence on my music cause it dominated my childhood. And I never really made a dance tune and I felt like, dance music is sort of like ever present but it has never been on the radio fully for a long time. I felt like now more than ever is the time to bring something like that back."

Fans hoeven echter niet bang te zijn dat de oude Ed Sheeran sound niet terug te horen is op het nieuwe album: "My fans will think 'oh my god what has he done!', but this is actually the only dance track on the album. The rest is pretty standard me". Gelukkig is dat een zeer geliefde standaard!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kersverse vader

Tijdens de pandemie heeft Ed Sheeran niet alleen aan nieuwe muziek gewerkt, hij werd ook vader. Of hij in deze nieuwe rol al zijn Bad Habits is verloren? Absoluut niet: "I'm nowhere near a saint", geeft hij toe. Hij heeft misschien wel de periode van de "three day benders" achter zich gelaten, maar hij gaat nog graag naar de pub met zijn vrienden voor een biertje.

Met een baby op komst voor Eva, drukt Ed haar nog het volgende op het hart: "The first three months is the most difficult, when you're out these three months it will be much easier."

Ed Sheeran live in concert?

Helaas gaan we de zanger niet op de festivalpodia spotten dit jaar, wél hintte hij naar tourdata die binnenkort bekend worden gemaakt. Can't wait!

Ster advertentie
Ster advertentie