3FM nieuws

Was jij zaterdag op FortaRock XL? Hoe was het?

  1. Nieuwschevron right
  2. Was jij zaterdag op FortaRock XL? Hoe was het?

FortaRock vierde op zaterdag 1 juni zijn vijfjarige jubileum met een speciale XL-editie. Was jij erbij in het Goffertpark in Nijmegen?

Onder meer Slayer en Bullet For My Valentine stonden de voorbije jaren op het FortaRock Festival, dat steeds plaatsvond in Park Brakkenstein in Nijmegen. In het kader van het vijfjarige jubileum van het festival gaat de organisatie een stapje verder. Het metalfeestje werd verplaatst naar het Goffertpark en op het affiche prijkten namen als Volbeat, Motörhead en headliner Rammstein.

FortaRock in Nijmegen

De oorsprong van FortaRock ligt in 2006, toen het eerste FortaRock concert werd georganiseerd in poppodium Doornroosje in Nijmegen.

Met de intentie 'heavy music' in de omgeving van Nijmegen een steuntje in de rug te geven, volgde veel van die concerten en werd in 2009 het eerste FortaRock Festival georganiseerd.

FortaRock XL in Goffertpark

Volbeat, Motörhead en Rammstein zijn slechts drie van bands die op 1 juni hun opwachting maakten in het Gofftertpark in Nijmegen. In totaal stonden er, verdeeld over drie podia, achttien verschillende hardrock- en metalacts op FortaRock XL.

3FM Presents: FortaRock XL

Was jij zaterdag ook op FortaRock XL? Van welke bands ging jij het hardst uit je dak? 3FM-huisfotograaf Ben Houdijk bracht het festival voor je in beeld.

>> Check het tijdschema van FortaRock XL

Trailer FortaRock XL

Ster advertentie
Ster advertentie