3FM nieuws
KRO-NCRV

Naast Wout Weghorst visualiseert Bart Blom ook de winst op het EK

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Naast Wout Weghorst visualiseert Bart Blom ook de winst op het EK

3FM-dj’s Barend en Wijnand slaan de handen ineen voor een unieke radioshow: zij presenteren namelijk gezamenlijk de ochtend- én de middagshow op 3FM. Dat doen zij door tijdens het EK voetbal in Duitsland met een camper achter Oranje aan te gaan. Afgelopen zondag won Nederland van Polen door het beslissende doelpunt van Wout Weghorst en dit komt allemaal door visualiseren.

Volg alles van Barend en Wijnand: Plankgas achter Oranje aan via 3FM.nl/oranje.

Oranje wordt kampioen?

Barend kan zich helemaal vinden in het visualiseren. "Als je te veel over de negatieve dingen gaat nadenken, gaat het vaak ook mis. Het is een soort mindset die iedereen zoals Weghorst moet hebben. Als hij de situatie schetst en het ook nog eens uitkomt moeten we dat serieus nemen." Het gaat ook niet alleen om het lijf dat fit moet zijn, maar in het hoofd moet de knop ook om. Als spelers denken dat ze niet gaan winnen gaat het ook niet gebeuren.

Psychologen zeggen ook dat als we als Nederland erin geloven en voor ons zien dat Oranje het EK gaat winnen, dat ze ook echt kampioen gaat worden. Wijnand ziet het allemaal wat genuanceerder. Het gaat uiteindelijk toch om de voetballers die het moeten doen en niet twee gasten in een camper.

Video niet beschikbaar

Tatoeage van EK-winst Oranje

De kracht van visualisatie reikt ook verder dan het voetbalveld. Bart Blom uit Roosendaal liet voordat het EK überhaupt begon een tatoeage zetten op zijn rechterarm van de EK beker met de Nederlandse vlag erachter en de tekst: Euro winner 2024. Op Tiktok zag hij een video voorbijkomen van een tattooshop waar hij deze tattoo gratis kon laten zetten. Als Nederland daadwerkelijk wint, dan kan hij ook nog eens 10.000 euro winnen.

Barend vraagt zich af wat het zou kosten om deze tattoo te laten verwijderen als het niet lukt. Hij is tenslotte de grote van een frisdrankblikje. Maar voor Bart maakt dit allemaal niet uit. Hij heeft al meerdere tattoos en volgende maand wordt de rest van zijn rechterarm vol gezet. Dan val hij misschien niet eens meer zo op. Wat andere mensen ervan vinden, maakt hem allemaal niet zoveel uit. Het is zijn lichaam, hij bepaalt wat erop komt en mensen moeten het lichaam ook niet zo serieus nemen. Zo vertelt hij dat 'ie naast deze tattoo ook eentje heeft met boter, kaas en eieren, een wandelende Dixi en een kameel op zijn teen.

Video niet beschikbaar

Niks missen van 'Barend en Wijnand: Plankgas achter Oranje aan'? Houdt dan het liveblog in de gaten of volg alles via het speciale uitzendkanaal.

Ster advertentie
Ster advertentie