3FM nieuws

Timur brengt steun aan Hongaarse radio-dj over anti-LHBTIQ-wet

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Timur brengt steun aan Hongaarse radio-dj over anti-LHBTIQ-wet

Het is de hele week al groot in het nieuws: de nieuwe wet in Hongarije die het verspreiden van LHBTQI+ content, zowel op school als in de media, stopt. 3FM-dj Timur Perlin is het er niet mee eens en wil de Hongaarse LHBTQI+ jongeren een steuntje in de rug geven.

Dit doet hij door Hongaarse radio-dj Mihály de cover van 'Same Love', die 3FM Talent Froukje ooit bij 3FM deed, symbolisch te overhandigen.

Klubradio

De zender waar Mihály werkt heet Klubradio. Hier bespreken ze alle mogelijke progressieve onderwerpen omdat zij dat belangrijk vinden. Dit gaat helaas niet zonder slag of stoot.

Het is dan ook niet vreemd om te horen dat de Hongaarse overheid er alles aan doet om ze te stoppen. Hun radiofrequentie is al uit de lucht gehaald, waardoor ze gedwongen door moeten gaan op het internet. Gelukkig heeft hun publiek ze gevolgd en kunnen ze doorgaan.

EK-wedstrijd

Natuurlijk is er binnenkort een EK-wedstrijd in Hongarije, en er zijn bij Timur veel vragen opgekomen hierover. Bijvoorbeeld, mag je met een regenboogvlag in het stadion zitten, of wordt je dan gearresteerd?

Miláhy verzekert iedereen dat je dat kan doen, zelf hebben ze dat afgelopen week ook gedaan tijdens een protest. Uiteindelijk zijn we allemaal één en dat mogen we nooit meer vergeten!

Check hieronder het volledige fragment.

Video niet beschikbaar

'Same Love' cover Froukje

Kijk hieronder ook nog de cover die jullie hebben uitgekozen, omdat 'ie zo mooi is!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie