3FM nieuws

3FM verslaat Stille Tocht

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM verslaat Stille Tocht
Van 16.00 uur tot 20.00 uur brengt 3FM een speciale uitzending vanuit Venlo. Aanleiding is de Stille Tocht die plaats vindt na de dood van de 22 jarige René Steegmans. Hij werd dinsdagmiddag in elkaar geslagen door twee jongens en overleed later in het ziekenhuis. Rene is slachtoffer van zinloos geweld. Het programma wordt gepresenteerd door Jeroen Kijk in de Vegte (BNN) en Claudia de Breij (NPS). Mattijs van de Wiel (3FM nieuws) doet verslag van de tocht. Voorafgaand aan de stille tocht praten zij met jongeren over zinloos geweld. Ook zullen tal van gasten de tijdelijke 3FM-studio in Venlo bezoeken. In verband met deze speciale uitzending komen de reguliere uitzendingen ruuddewild.nl en Isabelle te vervallen. & dit is Claudia wordt om 20 uur overgenomen door Giel Beelen.

Als je je mening kwijt wilt over de zinloze dood van René Steegmans of iets bij wilt dragen voor de uitzending van 3FM kun je dat het beste mailen.

René Steegmans werd dinsdag voor een supermarkt in elkaar geslagen nadat hij de twee jongens had aangesproken op onverantwoord rijgedrag. Het duo was met een scooter rakelings langs een oudere vrouw gereden. Toen René daar een opmerking over maakte ("heb een beetje respect voor oude mensen") werd hij onder meer met behulp van een helm afgetuigd. Met zwaar hoofdletsel moest hij vervolgens in kritieke toestand per traumahelikopter worden overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis Sint Radboud in Nijmegen.

De daders gingen, terwijl het slachtoffer bewusteloos op de grond lag, de supermarkt binnen om boodschappen te doen. Daar werden zij even later aangehouden. Hun wordt doodslag ten laste gelegd. Uit onderzoek moet blijken wie de fatale klappen heeft uitgedeeld. Een recherchebijstandsteam van twintig man houdt zich met de zaak bezig. Opvallend was dat geen enkele omstander ingreep toen het slachtoffer in elkaar werd geslagen. Vice-premier Remkes van de VVD heeft daarom opgeroepen om niet aan de kant te blijven staan bij zinloos geweld. "Persoonlijk zou ik een enorme rotschop hebben uitgedeeld", zei hij vandaag in het Algemeen Dagblad. (bron: NOS Nieuws)

De Stille Tocht begint om 18.30 uur bij het stadhuis en zal eindigen bij de supermarkt waar de doodslag plaatsvond. Iedereen is welkom om mee te lopen. Actuele verslaggeving over de Stille Tocht is te vinden op NosNieuws. Kijk ook op de site van Stichting Tegen Zinloos Geweld.
Ster advertentie
Ster advertentie