3FM nieuws

Arctic Monkeys werken aan zevende album

foto: Facebook Arctic Monkeys
  1. Nieuwschevron right
  2. Arctic Monkeys werken aan zevende album

Dit werd afgelopen weekend op de meest luchtige manier aangekondigd door de accommodatie Butley Priory in Suffolk. De band verbleef hier in juni voor een maand, waarbij de gitaren, drums en piano blijkbaar door het hele gebouw klonken. Butley Priory schreef hier nietsvermoedend een blog over om de band te bedanken voor de mooie muziek, deze blog is inmiddels verwijderd.

Thank you, Arctic Monkeys

“We’ve had a band staying for the last month recording,” gaf de blog aan. “Musicians love the acoustics in the Great Hall and Drawing room, with their huge vaulted ceilings.”

“Being serenaded while watering and weeding the garden, listening to the double bass, drums and piano wafting out of the open double doors, was pretty nice. Thank you, Arctic Monkeys.”

Nee jullie bedankt, voor dit ontzettende goede nieuws!

Geen verrassing

Maar helemaal als een verrassing komt dit nieuws niet. De manager van de Arctic Monkeys gaf vorig jaar al aan dat fans in 2021 nieuwe muziek kunnen verwachten. Ook de bandleden hebben meermaals uitgesproken graag weer samen te komen voor de opvolger van Tranquility Base Hotel & Casino. Maar zoals vaker het geval is geweest het afgelopen anderhalf jaar, maakte de pandemie dit niet makkelijk. Met een oceaan en duizenden kilometers tussen de bandleden in, duurde het even voordat ze samen konden komen.

De band is inmiddels herenigd, zoals ook te zien was op een fan-account op Instagram van zanger Alex Turner.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Al heeft de band het zelf nog niet officieel aangekondigd, lijkt album nummer zeven er eindelijk aan te komen! Tot die tijd hebben we gelukkig genoeg goede muziek van de band om ons zoet mee te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie