3FM nieuws

5 manieren om jouw kans op concertkaarten te vergroten

  1. Nieuwschevron right
  2. 5 manieren om jouw kans op concertkaarten te vergroten

Jij wilt naar een concert. Leuk, maar 20.000 anderen willen dat ook. Hoe zorg je ervoor dat jij die felbegeerde kaarten te pakken krijgt? Het zal altijd een kansspel blijven, maar er zijn wel trucjes die je kunt gebruiken om jezelf zo goed mogelijk in de markt te zetten.

1. Voorbereiding is alles

Maar echt. Zorg dat je een account hebt bij de verkooppartij, zodat je ingelogd en wel richting de wachtrij kunt. Scheelt bij het afrekenen kostbare tijd én kans op fouten, waardoor je weer opnieuw moet beginnen.

Kijk vooraf ook welke tickets je wilt bemachtigen, zodat je in de keuzemenu's meteen weet wat je aan moet klikken. Snel en makkelijk alternatief als je zeker weet dat je er genoeg geld voor hebt: gewoon 'Best Beschikbare Kaarten' aanklikken.

2. Fix je verbinding

Better safe than sorry: als je alleen bent, gebruik zowel je telefoon als laptop. Zorg dat je op een plek bent met goed internet, zet je telefoon op 4G en je laptop op wifi en kies voor 2 verschillende browsers.

Het kan nét zijn dat je er via je telefoon op 4G en Chrome sneller doorheen komt dan op je laptop met wifi en Safari. Maar soms ook niet. Hoe dan ook: je kansen spreiden is slim!

3. Wachtrij

Het blauwe scherm. De plek waar al je mooiste dromen en ergste nachtmerries werkelijkheid worden. Nee, alle drama even aan de kant: hier kun je weinig invloed op uitoefenen. Zodra de wachtrij zich om 10:00 uur (of 09:00 uur, in het geval van Billie Eilish op 4 oktober) ververst, is het wachten.

Als je je daar toch iets te machteloos bij voelt, kun je er op kiezen om op je telefoon of laptop toch te refreshen. Doe dit dan echt maar één keer, meteen als de kaartverkoop start, en blijf er daarna vanaf. Het geeft je dan alleen maar een slechtere plek in de rij.

Al vanaf 07:00 uur op de site bivakkeren heeft in elk geval geen zin: je krijgt dan geen voorkeurspositie als de rij zich om 09:00 of 10:00 uur ververst.

4. Ga oldschool

Je kaarten bij het postkantoor halen zit er helaas niet meer in, maar je kunt vaak nog wél bellen voor tickets! Als je dus een extra optie wilt hebben, is dit een goeie.

5. Go big

Soms zijn kaarten net over de grens nog wél beschikbaar. Plak er een overnachting aan vast en reis af naar Antwerpen, Keulen, Düsseldorf of Luxemburg: steden die grote tours vaak ook aandoen.

Als je liever in Nederland blijft kun je ook overwegen om een VIP-pakket te kopen, als die beschikbaar zijn. Kost wat duiten, maar dan heb je wel wat extraatjes én gegarandeerd een plek in de zaal.

En nu moet je het zelf doen! Succes...

Ster advertentie
Ster advertentie