3FM nieuws

Oproep vanuit festivals: regering maak keuze, annuleren of doorgaan!?

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Oproep vanuit festivals: regering maak keuze, annuleren of doorgaan!?

In Denemarken zijn alle zomerfestivals afgelast maar ook Glastonbury en Primavera gaan niet door. Bij ons hangt het hele festivalseizoen nog aan een zijden draadje. Frank & Eva belden met MOJO-directeur John Mulder in de middagshow. Hij deed een oproep aan de regering om snel met helderheid te komen hierover. "Het is voor ons van mega belang om alles snel te weten, tot 1 juni zit alles op slot" maar daarna is het tot nu toe ongewis wat er gaat gebeuren.

Inktzwarte wolken boven het festivalseizoen

"We staan in de startblokken om een mooi feestje te organiseren en we voelen ook echt de verplichting voor iedereen die een kaartje heeft gekocht" zegt John Mulder, samen met zijn collega's organiseert hij festivals zoals Pinkpop, Lowlands, Down The Rabbit Hole en WOO HAH!!. "Maar we moeten realistisch zijn" zegt hij.. "Het begint er steeds moeilijker uit te zien. (..) Het is voor ons belangrijk om nu duidelijkheid te krijgen. We staan allemaal af te wachten of we aan de slag kunnen deze zomer." Die duidelijkheid is ook nodig om te weten wie er moet opdraaien voor de kosten. Vaak zijn festivals verzekerd, maar dan moet de overheid wel diegene zijn die het aflast.

"Is dit een hele heldere oproep aan de regering, cancel alle festivals want dan kunnen wij vooruit kijken?" vraagt Eva. John legt vervolgens uit dat het dit seizoen lastig gaat worden om alle festivals nog plaats te laten vinden. "We hebben zeker een paar maanden nodig om weer op te starten." Om maar niet te beginnen over artiesten die hun tours afzeggen of logistieke problemen omdat het vliegverkeer platligt. Oei..

Beluister het hele interview hier

Ster advertentie
Ster advertentie