Naar homepage
3FM nieuws

15-jarig bestaan van 101Barz wordt groots gevierd met het Metropole Orkest

foto: 101Barzfoto: 101Barz
  1. Nieuwschevron right
  2. 15-jarig bestaan van 101Barz wordt groots gevierd met het Metropole Orkest

Het platform 101Barz bestaat inmiddels al 15 jaar, en dat werd gisteravond groots gevierd. Verschillende artiesten deden een 101Barz sessie samen met het Metropole Orkest.


Veel Nederlandse hiphop-artiesten die nu in de hitlijsten staan, begonnen hun carrière met een sessie bij 101Barz.

Optredens

Optredens van o.a. Broederliefde, Hef, Fresku en Jonna Fraser waren live te bekijken op NPO 3. Alle optredens werden ondersteunt met muziek van het Metropole Orkest, net als hoe dit bij Chef'Special gedaan werd op de 3FM Awards.

Grondlegger en host van 101Barz, Rotjoch: “Dit was op muzikaal vlak het grootste project dat ik ooit heb geproduceerd. Het zijn rauwe, ongecensureerde sessies die zijn vertaald naar een orkestrale voorstelling. Zoiets is nog nooit in Nederland gedaan en ik denk ook niet in de wereld. Het smolt zo goed in elkaar, het was meer dan amazing. Ik ben trots en dankbaar naar iedereen die hieraan heeft meegewerkt.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

101Barz

101Barz is het grootste hiphopplatform dat Nederland kent. Rotjoch, de presentator van het platform, nodigt wekelijks rappers uit voor een sessie in de studio.

Het platform geeft niet alleen een podium aan de grote artiesten, maar ook beginnende artiesten krijgen de kans om zichzelf te laten zien.

Ster advertentie
Ster advertentie