3FM nieuws

Louis van Gaal: "Dan zing ik keihard mee!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Louis van Gaal: "Dan zing ik keihard mee!"

"Ik moet al een halfuur plassen", zegt Frank net voordat hij een levende legende te woord staat. Het is namelijk Louis van Gaal die aan de telefoon hangt.

Ze spreken met de oud-trainer van o.a. Ajax, AZ, Bayern München, Manchester United en het Nederlands Elftal (en bedenker van deze geniale uitspraak) over zijn autobiografie.

Levende legende

"Het is een groot compliment en een grote waardering. Maar dat kun je van jezelf niet vinden..." geeft Louis van Gaal als antwoord op het feit dat Frankie hem een levende legende noemt.Elke tak van sport

Van Gaal is volgens zichzelf en vele anderen een succesvolle trainer geworden omdat hij 'naast de voetballer, ook de mens achter de voetballer' moest leren kennen.

Louis: "Ieder mens is uniek". Eva: "Maar dit principe kun je in elke discipline toepassen, toch? Dan kun je succesvol worden in elke tak van sport?"5 procent kans

Louis zou op zijn 55e stoppen met werken maar is doorgegaan tot z'n 65e. Dat was niet zoals hij het had afgesproken met zijn vrouw Truus.

"De kans dat ik terugkom in de voetbalwereld is ongeveer 5%. Ik heb veel genomen en nu is het tijd dat ik wat teruggeef. Aan Truus, aan m'n kinderen én kleinkinderen."

"Dat wist hij nog niet"

Eva: "Klopt het dat je ooit hebt gezegd dat Ramses Shaffy een lied voor je heeft geschreven?"

Ster advertentie
Ster advertentie