3FM nieuws

SWMRS zijn zoveel meer dan de kinderen van...

  1. Nieuwschevron right
  2. SWMRS zijn zoveel meer dan de kinderen van...

De kinderen van wie? Van Billie Joe Armstrong, de frontman van Green Day! Zoon Joey en meetourende zoon Jakob hebben aardig wat muzikale genen meegekregen van hun vader en samen met drie andere bandleden vormen ze SWMRS. Hun track 'Trashbag Baby' hoor je ze vanaf nu op 3FM!

SWMRS is opgericht in 2006 onder de naam Emily's Army. Een nichtje van een bandlid lijdt namelijk aan een chronische ziekte. De naam word meerdere malen veranderd voordat ze uitkomen op SWMRS. Het merendeel van de bandleden heeft op dat moment de tienerleeftijd nog niet eens bereikt.

Inspiratie

Ze laten zich inspireren door bands als The Clash, Ramones, Nirvana en zelfs Public Enemy. Hun tracks worden beschreven als aanstekelijke, vuige rock 'n roll met opruiende teksten (en een licht bubblegum-gehalte). Het nummer is de derde single van hun album Berkeley's on Fire.

Hoewel het nummer lijkt te gaan over een slechte relatie gaat het eigenlijk over groeien als persoon. Je neemt zowel positieve als negatieve dingen die je meemaakt in je op, en die maken jou tot wie je bent. Je hoort 'm vanaf deze week op 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer nieuwe muziek?

We got you! Abonneer op de 3FM Now Playing en krijg elke week een bak verse muziek, gratis en voor niks.

Ster advertentie
Ster advertentie