3FM nieuws

Muse is klaar met drones en ready voor iets nieuws

  1. Nieuwschevron right
  2. Muse is klaar met drones en ready voor iets nieuws

Het was even spannend maar na veel geruchten en roddels is Muse alsnog terug met een album. Na Drones (2015) waren ze er even helemaal klaar mee en zeiden ze alleen nog maar singles uit te brengen. Tot groot ongenoegen van veel fans. Maar niets is minder waar. Er is tóch een album uitgekomen vandaag!

Wel of geen album?

Eerder deze week sprak 3voor12 met bassist Chris Wolstenholme over de nieuwe plaat Simulation Theory en hoe het transformeerde van losse singles tot een volwaardig album. "De eerste drie of vier liedjes die we maakten waren echt bedoeld als standalone songs. Het idee van een album kwam pas veel later," vertelt hij.

"Met de manier waarop wij werken heb je de komende twee, drie jaar van je leven eigenlijk altijd al in kaart gebracht: je maakt het album, je promoot het album, je gaat op tour. Dat is niet erg, maar na de Drones tour besloten we om iets meer tijd voor onszelf te nemen. Niet om te verdwijnen en nooit meer muziek te maken, maar om het op een iets andere manier aan te pakken. Misschien was het wel mogelijk om een paar losse shows te spelen en een klein beetje op te nemen, in plaats van meteen een hele tour te doen. Dus speelden we een paar shows in Amerika die niet per se aan een album gelinkt waren, en gingen we met een nieuwe aanpak de studio in."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bevrijdend

Dit leidde ertoe dat het trio de studio in dook en een nummer als 'Dig Down' maakten en simpelweg uitbrachten om te kijken wat het zou doen. Zonder na te denken over hoe dit nummer op een plaat zou passen. Dit was veel leuker volgens Chris. Een album maken kan claustrofobisch zijn, dus dit was enorm bevrijdend.

Waarom ze er uiteindelijk toch voor kozen om een album te maken en hoe ze meteen wisten dat het niet zo donker moest zijn als op de voorganger Drones? Dat lees je in het hele interview van 3voor12 hier!

Beluister Simulation Theory hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie