3FM nieuws

Wil jij daten op basis van je muzieksmaak?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wil jij daten op basis van je muzieksmaak?

Wanneer je een muziekliefhebber in hart en nieren bent, is niks zo irritant wanneer jij en je vriend(in) totaal andere tracks in jullie favorietenlijstje hebben staan. Stel je deze ergernis eens voor: je luistert 's avonds rustig op de bank naar Queens Of The Stone Age en dan krijg je ineens zuchtend de vraag of er zo als-je-blieft 80s knuffelrock op mag. Dat is bijna een garantie voor ruzie. Kortom, het is slim om je zaakjes muziekwise op orde te hebben. Wees niet bang, dat is makkelijker dan het lijkt.

Yeezy Dating

Superfans van Kanye West kunnen hier op zoek naar een date om net zo veel van te houden als Kanye van zichzelf houdt. De website komt in maart online, zegt oprichter en Kanye-liefhebber Harry Dry. Je kunt je hier vast aanmelden. Swifties zijn overigens niet welkom: "Taylor Swift fans are banned from this website." Hoewel dit een beetje klinkt als een vervroegde 1 aprilgrap zegt de 22-jarige oprichter Harry dat hij gewoon een superfan is die andere Kanye-supporters samen wil brengen. Kortom, als jij nog een Kanye of Kim zoekt, ben je hier aan het juiste adres.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tastebuds

Liever geen Kanye Krazies? Dan kun je bij Tastebuds lekker praten met liefhebbers van welke artiest dan ook. De app is een soort muzikale Tinder, je voegt alleen nog wat van je favoriete bands toe en krijgt mogelijke matches op basis van je muzieksmaak. Daarna is het een kwestie van swipen en matchen. Eigenlijk was de app trouwens bedoeld zodat je niet lonely naar een concert hoeft, maar lekker samen kunt gaan. Maar ja, why not both?

Beeld: In USA News

Find Your Festival

Hoe leuk is het om nieuwe festivals te ontdekken? Het enige nadeel is dat drie dagen op een grasveld pitten in een goor tentje en naar muziek luisteren vrij duur is. De app Find Your Festival checkt je Spotify om te zien naar welk festival je moet op basis van de muziek die je luistert. Zo weet je zeker dat je goed zit en met een gerust hart je zuurverdiende centen richting een kaartje kunt smijten. Pluspuntje: gegarandeerd dat daar een leuk persoon rondloopt die ook nog dezelfde smaak heeft als jij!

Vampr

Hoewel het meer klinkt als een get together mogelijkheid voor Twilight enthousiastelingen, is Vampr een app waarmee je in contact kan komen met andere muzikanten. Artiesten kunnen connecten en samenwerken met elkaar, daarnaast kunnen gebruikers hun sound laten horen aan producers en muziekliefhebbers. Wie weet is het een match!

Ster advertentie
Ster advertentie