3FM nieuws

'River' van Eminem en Ed Sheeran is niet je standaard liefdesliedje

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 'River' van Eminem en Ed Sheeran is niet je standaard liefdesliedje

Ed Sheeran brengt samenwerking na samenwerking uit en een nieuwe naam in die rij is nu dus Eminem! Op Eminems nieuwste album Revival staat 'River', een nummer waar Ed de refreinen voor ingezongen heeft. Misschien een onverwachte combinatie, maar het werkt! Ze hebben alleen wel een reeedelijk heftig thema uitgekozen...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen cliché verhaaltje

'River' gaat over een man die zijn vriendin bedriegt. Zodra zij daarachter komt gaat ze zelf ook vreemd, met Eminem! Eminem weet dat hij gebruikt wordt als wraak, maar toch gaat hij ermee door om de leegte in zijn hart op te vullen.

Nadat de vreemdgaande man erachter komt dat zijn vriendin 't met Eminem doet, verlaat hij haar op hetzelfde moment dat Eminem zijn interesse in haar verliest. En dan, plottwist, komt Eminem er ineens achter dat de vrouw zwanger is van hem. Zijn destructieve gedrag zorgt er uiteindelijk voor dat de vrouw een abortus ondergaat om het kind weg te laten halen.

Ja. Inderdaad. Niet echt je cliché love story of een gezellige watercooler-anekdote.

En wat is Ed Sheerans rol?

Ed Sheeran zingt ondertussen zijn zondes van hem af in het refrein. De titel 'River' schijnt te verwijzen naar de rivier de Jordaan, die de zondes van mensen weg zou wassen. Bij de rivier biechten mensen op wat ze allemaal fout gedaan hebben, waarna ze gedoopt worden in de rivier.

"I've been a liar, been a thief. Been a lover, been a cheat. All my sins need holy water, feel it washing over me. Well, little one, I don't want to admit to something. If all it's gonna cause is pain. The truth and my lies now are falling like the rain. So let the river run."

Bijzondere samenwerking

De fundering van het nummer werd al gelegd in 2016, toen Ed Sheeran een mail ontving van de manager van Eminem. Hij vroeg Ed om ideetjes en die was op zijn beurt direct enthousiast om samen te werken met Eminem. Ed was op vakantie en gebruikte de studio van een vriend in Australië, waar hij een refrein inzong wat hij vervolgens opstuurde naar de manager van Eminem. Vervolgens hoorde hij er niets meer van.

Eminem plakte een jaar later, buiten het weten van Ed om, zijn verzen aan het refrein van Ed vast. En dat levert uiteindelijk een hele bijzondere en toffe track op, die je nu dus op 3FM hoort!

Ster advertentie
Ster advertentie