3FM nieuws

Lowlands 2021 met alleen acts uit Nederland, België & Duitsland?

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Lowlands 2021 met alleen acts uit Nederland, België & Duitsland?

Wat als we volgend jaar festivals mogen organiseren, maar er geen Amerikaanse of Engelse bands toeren? Gaat Lowlands dan wel door? Een mogelijk optie: een Lowlands alleen met acts uit Nederland, België en Duitsland.

In de podcast De Machine spraken Atze de Vrieze en Niels Aalberts met de grote Lowlands-baas Eric van Eerdenburg. "Als er twee evenementen geschikt zouden zijn om door te laten gaan, zijn dat Down The Rabbit Hole en Lowlands", vertelt hij.

Meer dan een muziekprogramma

Volgens Van Eerdenburg zijn de twee festivals meer dan alleen een muziekprogramma. "Op het moment dat we mogen, denken we ook dat het publiek wil gaan." Hij denkt dat bezoekers niet zullen klagen over een programma dat ze niet gewend zijn: "Ze begrijpen dat de omstandigheden zo zijn."

TE GROOT RISICO

"Stel je voor dat je met twintig man twee weken lang met vrachtwagens en spullen in een hotel moet gaan zitten, omdat je er niet uit mag of omdat iemand corona heeft gehad." Die risico's kunnen de acts zich niet veroorloven, volgens de festivaldirecteur.

Nederlandse, belgische & duitse acts

Kan hij dan wel een Lowlands voorstellen met alleen maar Nederlandse, Belgische en Duitse acts? Jazeker: "We zullen de boel op een hele andere manier moeten benaderen, maar ik denk dat we sowieso een programma kunnen maken wat drie dagen interessant genoeg is."

Benieuwd naar de volledige podcast? Check 'm hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie