3FM nieuws

Green Day: the facts...

  1. Nieuwschevron right
  2. Green Day: the facts...
Green Day knalt van het podium, altijd, dus ook op Pinkpop. Bereid je voor op het optreden met de keiharde feiten.
Bij een goed optreden hoort voorbereiding, niet alleen voor de band, maar ook voor het publiek. Lees je in in Green Day en zorg dat je goed ingelicht bent als je geniet van de punkrockers. Mis jij nog een weetje, vul het met alle liefde aan in de reacties.

>> Lees de bio van Green Day op 3FM.nl

Green Day: the facts...

- De band ging tot 1989 door het leven als Sweet Children, maar met de toevoeging van drummer Al Sobrante veranderden de heren de naam in Green Day.

- Al Sobrante heet eigenlijk John Kiffmeyer en is inmiddels geen onderdeel meer van de band.

- De huidige drummer van Green Day noemt zichzelf Tré Cool, maar de naam is zijn paspoort is stukken minder rock 'n roll: Frank Edwin Wright III

- Green Day heeft op Woodstock gespeeld. Niet het originele festival in '69 natuurlijk, maar ein 1994 toendeze legende dunnetjes over werd gedaan.

- In 1996 cancelde Green Day plotseling een complete Europese tour, omdat ze compleet uitgeput waren, maar een flinke periode van rust konden de mannen er weer tegenaan.

- Het nummer 'Time Of Your Life' is gebruikt in de laatste aflevering van de megapopulaire Amerikaanse serie Seinfeld die door ongeveer 76 miljoen Amerikanen werd gezien.

- Het comeback-album uit 2004, American Idiot, is de eerste plaat van de band die direct op nummer één in de albumcharts van de VS binnenkwam.

- American Idiot is een echte rockopera rondom het personage 'Jesus of Suburbia' en inmiddels is het verhaal ook als musical te zien op Broadway.

- Drummer Tré Cool heeft ooit geprobeerd om een hond te melken, omdat de winkels dicht waren en hij geen melk in huis had.

Deze jongen weet vast nog bakken met andere anecdotes op te lepelen:


Weet jij nog meer feitjes over Green Day? Deel het in de reacties!


Ster advertentie
Ster advertentie