3FM nieuws

Ga jij naar Sziget? Deze ervaren Sziget-gangers geven tips!

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Ga jij naar Sziget? Deze ervaren Sziget-gangers geven tips!

Volgende week reizen er weer duizenden Nederlanders af naar Boedapest voor een van de grootste muziekfestivals van Europa: Sziget. En anders dan andere festivals die je misschien als ervaren festivalganger gewend bent is het feit dat dit festival maar liefst 6 dagen duurt. Dit is natuurlijk één groot feest, maar het is ook hard werken. Deze ervaren Sziget-gangers geven tips.

1. Verzamel alle paspoort-stempels

Szigetter Daniel komt meteen met een handige en leuke tip: "Verzamel alle stempels voor in je paspoort! Ben je een kleine 2 uurtjes mee zoet. Maar zo zie je het geheel terrein." En ook meteen een leuk aandenken om mee naar huis te nemen!

Het Sziget-paspoort krijg je bij binnenkomst op het terrein.

2. Eet groenten en fruit!

Nee, dit is niet je moeder die zich bemoeit met je vitamine inname. Maar ervaren Sziget-ganger Karolien: "Eet groenten en fruit!". En daar heeft ze natuurlijk gelijk in. 6 dagen lang kan je niet teren op bier en fastfood.

3. Palinkaaaa

Het wondermiddel uit Hongarije: Palinka! Waar wij verzot zijn op Jägermeister, Salmari of Tequila, is er in Hongarije maar één juist shotje te bestellen aan de bar: Palinka, aldus Patrick.

4. Leer een woordje Hongaars

Al omring je je misschien met een hoop Nederlanders op dit eiland, je bent toch wel echt in Hongarije. Misschien ga je Boedapest nog verkennen, en dan wel handig als je natuurlijk een klein woordje Hongaars spreekt. Dus download duolingo of Google Translate, ga op pad en pak wat mee van de Hongaarse cultuur!

foto: 3FM

5. Neem oordoppen mee

Anders dan op festivals die je in Nederland gewend bent, is er niet per se een apart festivalterrein en een aparte camping. Op het festivalterrein zijn er een aantal aangewezen plekken waar je je tent kan opzetten. Dit zorgt ervoor dat je relatief dicht bij de stages staat en het feest dus 24/7 vanuit je tentje kan meekrijgen. Wil je toch een paar uurtjes kunnen pakken in de nacht? Neem dan oordoppen mee, tipt Szigetter Anna.

6. Mondkapje mee voor de stof

Afhankelijk van de weersomstandigheden, kan er nog wel eens wat stof oplaaien bij droog en warm weer. Geradbraakt ga je zeker thuiskomen, maar toch fijn als je een keelontsteking kan skippen. Mondkapje tegen de stof is daarbij geen gek idee!

foto: 3FM

7. Drink ook water

Dit zou eigenlijk geen tip meer moeten zijn, de echte festivalgangers of iedereen boven de 30 die niet na één avondje bier drinken een dodelijke kater willen, weet dat je alcohol echt moet afwisselen met water. Toine: "Neem standaard een fles water mee, in de mix met je biertjes".

8. Neem zwemkleding mee en meerdere paar schoenen

Melissa: "Zwemkleding mee, huur lockers, meerdere paar schoenen. Zet alles in je tent!"

9. Zet je tent op een schaduwrijke plek

Het kan op Sziget warm worden, heel warm. En een goede nachtrust begint eigenlijk met een te overziene temperatuur zodat jij niet je tentje wordt uitgefikt in de ochtend. Sziget is gelukkig ook een groen eiland vol bomen. Maak daar gebruik van! Aldus, ervaren Sziget-ganger Malou: "Zet je tentje op een schaduwrijke plek, het kan er erg warm worden!"

10. Genieten

Hoe je van een 3-daags festival al in de zogeheten 'festivalbubbel' kan raken, is dat op Sziget nog een tandje extremer. 6 dagen lang is de realiteit ver te zoeken en ben je puur bezig met je vrienden, de zon, het volgende biertje en een fantastisch goed dagelijks muzikaal programma. Zoals Gonnie duidelijk zegt is hierbij eigenlijk de belangrijkste tip dus: "Geniet!"

Bonustip: Voeg jezelf en je vrienden toe aan de Sziget Whatsappgroep

3FM-dj Jamie Reuter is haar eigen Whatsappgroep begonnen om daarin zoveel mogelijk Nederlanders te verzamelen die naar Sziget gaan: "Zodat we hier kunnen afspreken om samen te partyen, die ene blikopener uit te lenen die je mist, dat ene meisje op te sporen van gisteravond en om op zoek te gaan naar de mooiste Sziget-verhalen voor mijn verslag op 3FM." Join de groep!

3FM op Sziget 2023

Al jaar en dag reizen duizenden Nederlanders af naar Budapest om daar te genieten van Sziget. Het grootste muziekfestival van Hongarije. Dit jaar staan onder andere Billie Eilish, David Guetta, Florence + The Machine, Imagine Dragons, Lorde, Mumford & Sons en Sam Fender op het programma.

Jamie Reuter gaat namens 3FM naar het festival om verslag te doen. Dus verwacht epische sfeerbijdrages op de radio, de leukste content op social media, interviews met de beste artiesten en hopelijk weet ze ook nog wat live materiaal los te peuteren. Blijf hier op de hoogte van Sziget 2023.

Voeg jezelf toe aan de 3FM Sziget Whatsappgroep

Ster advertentie
Ster advertentie