3FM nieuws

Rondé kwam in Berlijn in hun creatieve schrijf-bubble

  1. Nieuwschevron right
  2. Rondé kwam in Berlijn in hun creatieve schrijf-bubble

Rondé is back met een nieuwe track! En die werd meteen uitgeroepen tot 3FM Megahit. Voor het creatieve schrijfproces pakte de band hun koffers voor een korte trip naar Berlijn. Daar wilde Sander natuurlijk álles van weten..

Berlin bound

"Het is fijn om weg te gaan uit het vertrouwde nest. Je maakt normaal thuis muziek, je hebt hier je vrienden, je familie. Je gaat de hele tijd uit de creatieve bubbel. Als je echt op reis bent zit je continu met elkaar in een creatieve schrijf-bubbel," aldus zangeres Rikki.

Word je dan niet kneitergek van elkaar? "Nou met het slapen wel!" Adriaan: "We zaten in een hele kleine Airbnb, iedereen sliep op één kamer. Het enige privémomentje dat je had was op de wc en onder de douche. Dat was wel heftig, maar wel goed."

Nieuwe sound

'Calling' is anders dan het eerdere werk van Rondé. Sander omschrijft het als 'duister' en 'elektronisch'. Maar hoe is die verandering ontstaan? "Het is best wel natuurlijk gegaan. Er is nooit een moment geweest dat we hebben gezegd dat we een andere kant op moesten gaan. We zijn allemaal dezelfde muziek gaan luisteren, dus ik denk dat dat wellicht heeft geholpen."

Benieuwd wat de favoriete track van Rondé op het moment is? Luister hier het hele interview terug:

3FM Live Box

Natúúrlijk vertrok Rondé niet zonder eerst ook nog wat nummers te spelen in de 3FM Live Box. Luister en bekijk hier de live optredens!

'Calling'

'Naturally'

Ster advertentie
Ster advertentie