3FM nieuws

Welk type ben jij op Koningsdag?

  1. Nieuwschevron right
  2. Welk type ben jij op Koningsdag?

Ben jij de Brakke Harry die stoïcijns doordanst met een gigantische kater van Koningsnacht? Of identificeer jij jezelf toch meer als fanatieke vrijmarkt ganger, de money maker, de straatmuzikant of de thuisblijver?

1. De Brakke Harry die doorgaat

Op de avond voor Koningsdag word je gebeld door je vrienden. "Harry, we staan in Het Beschonken Paard! Kom ook!" Het is meer een bevel dan een verzoek. Braaf zit je op de bank. Je hebt jezelf beloofd om dit jaar een keertje níét brak te zijn op Koningsdag, maar ergens in de krochten van je hoofd roept een klein fanatiek stemmetje "JAAA, JAAAHHH!".

Even denk je het te kunnen negeren, maar een half uurtje later zit je toch op de fiets. En nóg een paar uur later weet je van gekkigheid niet meer wat voor en achter is. Je hebt de avond van je leven en kunt je niet voorstellen dat je deze spectaculaire avond ooit had kúnnen missen. Veel te laat stort je half bewusteloos weer neer in je bed. Een paar uur later word je wakker. Shit, het is al half twaalf. Over een half uur heb je afgesproken met je vrienden. Shitttttt... Maar hé, biertje erin en gaaaaaan. That's how we roll!

2. De fanatieke vrijmarkt ganger

Het is jou wél gelukt om vroeg naar bed te gaan. Fris en fruitig stap je rond het ochtendgloren met je rolkoffertje de deur uit, op naar je favoriete vrijmarkt! Over de route heb je goed nagedacht. Je kent 'm uit je hoofd. Je bent op alles voorbereid en wil geen pareltje missen. Op je hoofd prijkt een oranje pruik, hoort er toch een beetje bij, he.

Je loopt net iets te hard om echt te genieten van deze vrije dag. Voor de beste spulletjes moet je er vroeg bij zijn, dat weet iedereen. Als een bezetene struin je de vrijmarkt af, met militaire precisie. Hier rechts, daar links. Rond het middaguur heb je de buit binnen en is het tijd om je vrienden te ontmoeten. Hoezee!

3. De money maker

Yes, je gaat vandaag weer honderden euro's binnenharken met het verkopen van rotzooi. Je bent de beste spot van de vrijmarkt al wekenlang aan het ownen met stoepkrijt en krijgt al sinds kerst rommel toegeschoven van je stokoude oom. "Gloednieuw, kan je best nog een paar tientjes voor krijgen." Met een aanhangwagen vol chaos rijd je naar de vrijmarkt en dan zie je dat iemand anders met zijn dikke kont op JOUW plek zit. %$&*#&@!!! Je legt vriendelijk uit dat dat jouw plek is en na een half uur lang discussiëren wordt er dan toch eindelijk plaatsgemaakt. Goddank, daar ging je geld bijna... HELL NO!

4. De straatmuzikant

Jij ziet Koningsdag ook als het aangewezen moment om flink wat geld binnen te halen. Daarnaast snap jij dat het eigenlijk geen drol uitmaakt dat je helemaal geen instrument kan bespelen. Wél snap jij dat je winst met 300 procent omhoog gaat als je een kind laat spelen. Daarom heb je je neefje opgetrommeld en afgesproken dat hij twintig procent van de winst krijgt. Slimmerik dat je bent.

5. De thuisblijver

De gezelligste dag van het jaar is weer aangebroken! Lekker knus met vrienden en familie voor de buis, kijkend en knikkend hoe Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima koekhappen, ergens in een tochtige uithoek van het land. Natuurlijk staan de oranje tompoucen klaar op tafel lekker knapperig en romig te zijn. En de prosecco staat te bruisen in de koelkast. Plop! Maar nog éven wachten, eerst een kopje koffie. Voor de gekkigheid heb je tóch die oranje vlaggetjes uit de rommelkast weten te vissen en opgehangen én o ja, je hebt zo'n geinig schminkdingetje op de kop getikt waarmee je Nederlandse vlaggetjes op de wangen van oudtante Sjanie kan kliederen. Als dat geen feest wordt!

Wie ben jij op Koningsdag? Laat het ons weten in de reacties op Facebook!

Ster advertentie
Ster advertentie