3FM nieuws

Hoe schrijf je eigenlijk een gigantische pophit? Nou, zo.

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe schrijf je eigenlijk een gigantische pophit? Nou, zo.

'The Middle' van Zedd, Maren Morris en Grey is op dit moment een grote hit. Hij staat op zes in de Mega Top 50, komt regelmatig voorbij op 3FM en op streamingplatforms zoals YouTube en Spotify is de track al miljoenen keren beluisterd. Maar hoe wordt zo'n grote hit eigenlijk gemaakt? The New York Times zocht het uit aan de hand van app'jes, voicememo's, social media posts en interviews met de makers.

1 jaar werk

"Het is schokkend om te zien hoeveel werk het heeft gekost om dit nummer te maken. Een jaar werk met vijftien verschillende vocalisten en dat alles om de track zo goed mogelijk te laten klinken," vertellen The Monsters And The Strangerz, een team van producers uit Los Angeles. Eerder hebben zij meegewerkt aan nummers van onder andere Big Sean, Maroon 5, Dua Lipa, Fifth Harmony en Jason Derulo.

De mannen begonnen met een bepaalde sound, vervolgens begon liedjesschrijver Sarah Aarons mee te tikken op de achtergrond. The Monsters And The Strangerz: "Soms denken we dat ze op Instagram zit of op Twitter, maar dan zit ze gewoon een tekst te schrijven!" Sarah zong vervolgens een eerste versie in en de mannen wisten gelijk dat ze iets goeds in handen hadden: "Bij het terugluisteren gilden we het uit van enthousiasme."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De zoektocht naar een juiste zangeres

Vervolgens werd de opzet doorgestuurd naar dj/producer Zedd en producersduo Grey. Zij maakte het nummer af door hun eigen sound eroverheen te gooien en er een zangeres bij te zoeken. Zedd: "Iedereen hield van het nummer en we moesten er alleen nog een goede zangeres bij zoeken, uiteindelijk duurde dat best lang." Veertien zangeressen hebben een demo moeten insturen voordat er één werd geselecteerd... Zedd: "Er waren maanden bij dat we het bijna hadden opgegeven met 'The Middle'."

Uiteindelijk vonden ze Maren Morris. Zij maakte eerst carrière in de country, maar met 'The Middle' maakt ze een cross-over naar de popmuziek. Zedd vertelt: "Ik had nog nooit van haar gehoord totdat ik de demo hoorde. Ze klinkt zo goed."

Goed gevoel over de track

Iedereen die aan de track heeft meegewerkt was tevreden. Zedd: "Ik heb nog nooit een track gehad waarbij iedereen voelde: 'Dit is perfect.'" En als je naar het succes van 'The Middle' kijkt, blijken ze gelijk te hebben. Het is een grote hit geworden!

Check hier de volledige video met daarin meer gesprekken met de makers en demoversies van het nummer:

Check 'The Middle' en andere lekkere tracks in de 3FM Now Playing playlist:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Je checkt 'm ook op Apple Music en Deezer!
Ster advertentie
Ster advertentie