3FM nieuws

Hoe gaat Lowlands 2021 eruit zien?

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe gaat Lowlands 2021 eruit zien?

Het is al bijna twee jaar geleden dat we met z'n allen naar een 'normaal' festival gingen. Toch lijkt er nu eindelijk een lichtpuntje aan het einde van de tunnel te zijn: eind deze zomer staan er een aantal gepland die misschien wel doorgaan!


Maar hoe zien deze eruit? 3FM-dj Luc Sarneel onderzoekt het in deze aflevering van 'Hoe Dan?!'

De originele festivals

Wat iedereen nu als een festival kent, komt uit Amerika overgewaaid. In de jaren '60, midden in de échte hippietijd, beginnen deze gigantische feesten. Twee van de eerste Nederlandse festivals ken je nu nog steeds.

In 1967 is de eerste editie van A Flight To Lowlands Paradise, wat ondertussen is uitgegroeid tot het geliefde Lowlands. En in 1969 wordt voor het eerst Pinknick georganiseerd, wat nu natuurlijk beter bekend is als het altijd roze Pinkpop.

Het festivalvirus is snel door heel Nederland verspreid, en in de iets meer dan 50 jaar dat Nederland festivals heeft, telt dit kleine landje nu 1115 festivals per jaar!

En anno 2021?

Dat het festivallandschap er momenteel anders uitzien dan normaal hoeft niet meer gezegd te worden. Er worden testfestivals georganiseerd en er zijn nog geen festivals die 100% zeker weten dat ze door kunnen.

Toch is Lowlandsbaas Eric van Eerdenburg optimistisch. Samen met zijn hele team is hij al volop de 2021 editie aan het organiseren. "Met verstand op (niet helemaal) nul zijn wij nu artiesten aan het boeken."

Waar Eric wel heel realistisch in blijft, is dat de 2021 editie waarschijnlijk wat kleiner zal zijn dan die van 2019. Al scheelt dat volgens hem maar weinig, heb je waarschijnlijk wel gezien dat de line-up niet heel Amerikaans is dit jaar.

Benieuwd waarom dit zo is? Kijk dan hieronder alweer de laatste aflevering van dit seizoen Hoe Dan?!.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie