3FM nieuws

Nothing But Thieves vindt het rocksterrenleven echt niet altijd even leuk

  1. Nieuwschevron right
  2. Nothing But Thieves vindt het rocksterrenleven echt niet altijd even leuk

"Ik wil die mooie bubbel van rock'n'roll niet kapotmaken, het verhaal waar alles om feestjes, seks en drugs draait. Maar echt, het is gewoon niet altijd even tof." Met dat argument begint Conor Mason, frontman van Nothing But Thieves, een paginagroot betoog over mentale gezondheid in The Independent.

Conor schreef het stuk voor World Mental Health Day, maar het thema is eigenlijk 365 dagen per jaar actueel. In zijn betoog beschrijft hij hoe het beeld van de perfecte alfaman niet echt op hem van toepassing is en dat 'ie daar best vaak mee geconfronteerd wordt.

Conor: "Ik zie mezelf niet als frontman, meer als een soort frontmoeder. Ik ben een gevoelige gozer die niet zo snel iemand pijn doet en ik vind het prima om anti-cool te zijn. Ik ben niet goed in het negeren van problemen, of het eruit schreeuwen of slaan. Ik vind dat het veel beter is om open te zijn en te vertellen wat je over dingen denkt."

Breekpunt

Tijdens zijn eerste echte tour met Nothing But Thieves vond Conor het ontzettend lastig om een goede balans te vinden voor zichzelf. Hij voelde zich steeds beroerder en probeerde het een jaar lang zelf uit te zoeken. Tot hij het echt niet meer zag zitten en bijna met de band stopte. "Ik dacht, waarom zou ik iets willen doen waardoor ik bijna nooit thuis ben, wat een groot effect op mijn gezondheid heeft en me weghoudt van de mensen van wie ik houd?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Probeer normaal te functioneren

Hij zocht professionele hulp om te voorkomen dat zijn werk teveel voor 'm werd. Conor: "Ik ben gek op alles rondom Nothing But Thieves, maar als normaal functionerend mens moet je niet 8 maanden per jaar in een rondrijdend tinnen vehikel zitten met dezelfde acht mensen, om vervolgens een uurtje per dag keihard toegejuicht te worden door het publiek. Da's niet echt een gezonde verhouding."

Conor is van nature een introvert persoon, dus het is best confronterend voor hem als er constant verwacht wordt dat 'ie op elk feestje de grappigste is. Soms is hij dat, maar soms ook totaal niet. En dat moet ook oke zijn: "Er zijn superhoge ups en superlage downs als je in een band zit. Onze ideeën van wat een rockster is, zijn gedateerd. Je moet niet van entertainers verwachten dat ze zichzelf hiervoor de vernieling in moeten helpen. Vier juist de mensen die eerlijk over alles durven te zijn."

Wil je Conors hele verhaal lezen? Dat kan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie