3FM nieuws

Streep door Lowlands 2021 en de rest van festivalzomer

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Streep door Lowlands 2021 en de rest van festivalzomer

Een zwarte dag in muziekland: officieel gaat er een streep door de festivalzomer van 2021. Door o.a. Lowlands en Down The Rabbit Hole. Dit is de tweede zomer op een rij waarbij de festivalzomer geen doorgang vindt vanwege de coronacrisis.

Testen wordt onmogelijk

Er zijn verschillende factoren waardoor de meerdaagse festivals niet door kunnen gaan volgens demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Het voornaamste is de onmogelijke taak om alle aanwezigen om de 24 uur te hertesten.

De festivalorganisatoren wilden zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over hun situatie. Vandaar dat deze beslissing nu al is genomen en niet pas op 13 augustus. Nu dat deze evenementen door de overheid zijn gecanceld vallen ze gelukkig binnen het garantiefonds, waarmee de festivals hopelijk volgend jaar nog kunnen plaatsvinden.

Eendaagse festivals

Vooralsnog is er geen informatie voor eendaagse festivals of evenementen als de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort. Alle informatie zal op 13 augustus volgen. Evenementen met zitplaatsen mogen voor nu nog wel doorgaan met Testen voor Toegang.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie